Lag en multieksponering i Photoshop

Bevegelser kan være vanskelige å fange i ett bilde. I stedet kan du ta flere bilder raskt etter hverandre, og her kan du se hvordan du setter dem sammen i Photoshop Elements.

16. oktober 2014

Det ser kjedelig ut når kanonkongen blir skutt ut av kanonen, og man bare fanger det i ett enkelt bilde. Men med et smart triks kan du fange hele forløpet fra han forlater løpet til han lander sikkert i nettet. Trikset kan selvfølgelig brukes til en lang rekke andre motiver med raske bevegelser. Du bør helst innstille både lukkertid, ISO og blender manuelt, så du er sikker på at eksponeringen blir den samme i alle bildene. Sørg for at lukkertiden er forholdsvis rask – gjerne 1/200 sekund eller raskere. På forhånd kan du dessuten fokusere manuelt der hvor du vet at personen vil komme forbi.

Still inn kameraet til å knipse kontinuerlig med høyeste hastighet, og fyr løs når action oppstår. Det er en fordel med stativ, så plasseringen er den samme i alle bildene, men du kan fint fotografere håndholdt som vi har gjort, og flytte på plass i bildebehandlingen. Når du kommer hjem skal alle bildene settes sammen, og her kan du se hvordan du gjør det i Photoshop Elements.

Kanskje du er interessert i...