Mann sitter med Photoshop.
Photoshop-gratisversjon

Adobe tilbyr akkurat nå en gratisversjon av Photoshop på nett i Canada.

© Shutterstock

Blir Photoshop på nett snart gratis for alle?

Adobe har begynt å tilby en gratisversjon av Photoshop på nett i Canada. Hensikten er å introdusere flere brukere for programmet slik at flere velger å kjøpe det på sikt. Eksperimentet kommer kanskje også til Norden.

Canada er forsøksland i Adobes nye eksperiment der Photoshop ligger ute gratis på nettet.

Alle kanadiere kan besøke nettsiden og bruke fullversjonen av Photoshop hvis de oppretter en Adobe-konto – eller bruker sin eksisterende.

På sikt er det meningen at flere funksjoner skal fjernes fra nettversjonen, og det skal få flere brukere til å kjøpe programmet slik at de igjen får tilgang til fullversjonen av programmet.

Samme modell forventes å komme til resten av verden

Adobes mål er å bruke nettversjonen av Photoshop til å gjøre programmet sitt mer tilgjengelig og dermed få flere brukere som er villige til å betale for fullversjonen. 

Selskapet har brukt samme forretningsmodell med andre programmer som er blitt åpne for alle i en periode for å skape oppmerksomhet rundt produktet deres.

I resten av verden følges eksperimentet tett, og her i Digital FOTO håper vi selvfølgelig også på å få tilgang til en gratisversjon av Photoshop her hjemme.

Adobe har ikke sagt noe om – og eventuelt når – en gratisversjon av Photoshop vil bli tilgjengelig på nett i resten av verden.

Kanskje du er interessert i...