Perfekt mann gjennom Photoshop

Hvordan ser den perfekte mannen ut?

19 grafiske designere fra hele verden fikk oppgaven med å få en mann til å se attraktiv ut for det enkelte lands befolkning ved hjelp av Photoshop. Resultatet er tankevekkende.

19. februar 2016

Hvordan ser en attraktiv mann ut i Serbia, USA og Bangladesh? Eller rettere sagt, hvordan vil denne mannen se attraktiv ut i disse landene etter en runde med Photoshop?

Det satte Superdrug Online Doctor seg i fore å finne ut av. De sendte dette bildet av en helt alminnelig, gjennomsnittlig mann til 19 grafiske designere - 11 kvinner og 8 menn - og ba dem sette i gang med Photoshop.

Oppgaven var enkel: "Photshop og retusjér denne mannen, slik at han blir mer attraktiv for innbyggerne borgerne i ditt land." De kunne redigere alt, imidlertid skulle de helst ikke gi ham klær, siden formålet var fokus på kroppen.

Resultatene er interessante - justeringene av alt fra hudfarger, ansiktstrekk og frisyrer til mer eller mindre drastiske justeringer av modellens vekt og muskulatur. Én grafiker har også gitt modellen en tatovering med på vejen.

"Vår reseach viser, at 40% av menn i England føler et press fra tv og magasiner for å ha en perfekt kropp, og det har en negativ effekt på hvordan de ser seg selv og andre", lyder det fra legen bak undersøkelsen, som håper at bildene vil hjelpe menn med å akseptere, at menn ser forskjellige ut.

Det er Superdrug Online Doctor, som har gjort undersøkelsen. Se mer: www.onlinedoctor.superdrug.com

Kanskje du er interessert i...