Content-Aware Fill Photoshop

Den oppdaterte funksjonen Content-Aware Fill i Adobe Photoshop kan skape overraskende gode resultater.

© Adobe

Rå oppdatering av Content-Aware Fill i Adobe Photoshop CC

Adobe har løftet på sløret for hva vi kan forvente av en kommende oppdatering av Photoshop CC – og det er blant annet snakk om en ganske så kraftig forbedring av funksjonen Content-Aware Fill, hvor man effektivt kan fjerne uønskede objekter eller områder i et bilde.

11. september 2018 av Poul Siersbæk

Content-Aware Fill i Photoshop CC er allerede en ganske så effektiv funksjon. Den kan fjerne uønskede objekter slik at det ferdige resultatet ser realistisk ut. 

Hittil har imidlertid Content-Aware Fill slitt med å håndtere veldig komplekse områder. Det skal det bli slutt på nå.

Adobe kommer nemlig med en forbedret utgave av Content-Aware Fill, som kan jobbe med vesentlig mer komplekse områder. 

Vi har foreløpig ikke hatt mulighet for å teste funksjonen, men hvis den faktisk fungerer så godt som Adobe fremstiller det i en ny video du kan se Fordelssonen, sliter vi med å holde jubelen tilbake.

> Les mer om Photoshop CC her

Content-Aware Fill takler selv kompliserte bakgrunner

Slik det ser ut, vil du snart kunne velge ut områder som skal samples bort i så stor grad at selv vanvittig kompliserte bakgrunner vil kunne gjenskapes med noen få museklikk.

Funksjonen Content-Aware Fill har fått et nytt grensesnitt som skal fungere mer intuitivt. 

Du kan se før- og etterbildet i samme skjermbilde, og du kan male bort områder som du ikke vil at programmet skal hente data fra.

Content-Aware Fill i Adobe Photoshop CC

Det blir mulig å jobbe svært nøyaktig med Content-Aware Fill i områder som det skal hentes data fra, når et objekt skal fjernes.

© Adobe

Adobe bruker sin intelligente Sensei-teknologi for å få de gode resultatene, og selv om det dreier seg om objekter med spesielt perspektiv eller krumning, skal det ikke være noe problem. 

Det kan nemlig funksjonen Content-Aware Fill innstilles til å forholde seg til.

Det originale bildet bevares etter Content-Aware Fill

Funksjonen Content-Aware Fill arbeider ikke-destruktivt, så originalbildet ditt er fortsatt intakt. Justeringene legger seg nemlig i et eget lag.

Vi gleder oss veldig til å prøve den nye funksjonen i praksis. 

Frem til da kan du titte på funksjonen i denne videoen i Fordelssonen.

> Les nyheter og tips for Photoshop her

Redaksjonen anbefaler: 100 tips og kurs for bildebehandling

Har du full kontroll på hvordan du gjør fargene flottere og detaljene skarpere når du redigerer bildene dine? Hvis ikke er det kanskje nå du skal få det. 

Digital FOTO har nettopp gitt ut en ny bok med 100 tips og kurs for Photoshop, Lightroom og Elements.

Boken er skrevet slik at det er noe for alle nivåer. Dermed får du glede av den uansett om du er nybegynner eller allerede fotograferer i råformat og redigerer alle bildene dine.

Med boken i hånden kan du enkelt løfte bildene dine til helt nye høyder takket være de grundige trinn for trinn-veiledningene, hvor vi guider deg gjennom de forskjellige funksjonene, justeringsmulighetene og effektene.

> Akkurat nå kan du få boken 100 Tips og kurs med to numre av Digital FOTO for bare 49 kroner + porto. I alt 98 kroner. Les mer om boken her.

Få kursboken "100 Tips og kurs" med to numre av Digital FOTO. Se tilbudet her. 

Kanskje du er interessert i...