Spennende nytt i Photoshop CC

Adobe har lansert nye funksjoner og forbedringer i Photoshop CC, blant annet et verktøy til å forbedre portretter.

19. juni 2014

Adobe har oppdatert Photoshop CC til glede for bildebehandlingsentusisten. Blant de nye funksjonene er Focus Mask, som gjør flate portrettbilder mer fremtredende, noe som skulle forbedre bildet betrakelig.

Det er også kommet nye forbedringer til Content-Aware fargetilpasning, og et Blur Gallery bevegelseseffekter som gjør det lettere å skape en bevegelsesfølelse i motiver. Man kan også knipe og zoome inn på bilder og få en mer responsiv opplevelse på berøringsfølsomme enheter. De såkalte Smart guides er nå blitt enda smartere, og gir mer informasjon om lagets plassering. Det er også blitt lettere å gjenoppta arbeidet med penselverktøy man har brukt nylig.

Det er også lansert gratis appser som forbedrer den mobile bildebehandlingen. Photoshop Mix gir tilgang til tunge redigeringsverktøy via iPad, som før bare var mulige i Photoshop CC, mens Creative Cloud-appen gir mobiltilgang til bildesamlingen i skyen.

Som medlem av Creative Cloud får man de nyeste versjonene av Photoshop CC og Lightroom 5 samt Lightroom-apper til både iPad og iPhone. Prisen ligger nå fast på 93,75 kroner i måneden. En ny såkalt Photo Mesh-teknologi leverer bilder som flyttes mellom iPhone, iPad og pc.

Kanskje du er interessert i...