Rett opp det skjeve perspektivet

Den nye versjonen av DxO Optics program ViewPoint er blitt enda bedre til å rette styrtende linjer, og fjerner nå også optiske feil som fortegning.

26. september 2013

Nyheten Dxo ViewPoint 2 kan rette opp på skjeve perspektiver og styrtende linjer med større presisjon enn tidligere. Det gjøres med et nytt system, der man nå har åtte kontrollpunkter til å fortelle programmet nøyaktig hvilke linjer som skal rettes enten loddret eller vannrett. Det er også kommet en innstilling kalt Natural, som får like justeringer av perspektivet til å se mer naturtro ut med ett museklikk.

En annen klar forbedring er at ViewPoint 2 nå arver de svært kraftige funksjonene til automatisk å rette optiske feil som fortegning, fra DxO Optics Module, som er kjent for firmaets raw-konverter. Man kan også fjerne fortegningen manuelt, hvis det ikke finnes en profil til nettopp ens eget objektiv.

Funksjonen til å beskjære bildet er også blitt forbedret, så man lett kan styre hva som skal være med, og man kan fritt endre sideforholdet. ViewPoint 2 virker både som selvstendig program og som plug-in til Elements, Photoshop, Lightroom og Aperture. Det kan akkurat nå kjøpes til en spesiell pris av 49 Euro – tilsvarende cirka 395 kroner - etter den 20. oktober stiger prisen til over 600 kroner.

Kanskje du er interessert i...