© ®MSI Content Creation Notebook

Som fotograf trenger du en laptop tilpasset behovene dine – så finner du den rette

Som fotograf og kreatør er din oppgave å skape, fortelle, avbilde og sette form for hverdagen i dine bilder. Med riktig laptop kan du holde den kreative sjelen din i live.

24. august 2020

Det finnes mange ulike laptoper på markedet og det er ofte vanskelig å finne den du virkelig trenger. For å vite hvilken laptop som passer for deg skal du begynne med å identifisere behovene dine og hva du trenger å gjøre med laptopen. Design og størrelse er også viktig og skaper nødvendige forutsetninger for hvor og hvordan du vil kunne bruke den. 

Identifiser behovene dine

Som fotograf må du kunne ta flotte bilder, men du trenger også en laptop som vil hjelpe deg med å redigere bildene, med retusjering og eksport av bilder tilpasset sjanger og type bilder du tar. Ellers vil det være en utfordring å holde kreativiteten din oppe og la lidelsen styre deg til utenkelige høyder. Fotografering handler veldig mye om lidenskap og det er svært viktig å ha riktig verktøy for å kunne ta en idé fra start til mål, uten å føle noen begrensninger. Det er ikke meningen at du skal kjøpe en laptop som er overeksponert, altfor tung og i en altfor høy prisklasse.

Forestill deg en helt normal dag i hverdagen. Du pakker kamera, lins, blits, laptop og andre tilbehør du ikke kan jobbe uten. Da trenger du en laptop som er kompakt og som er lett å plukke ut slik at du kan begynne å jobbe direkte. Hvis du har en laptop med høy ytelse og lang batterilevetid trenger du ikke å føle deg begrenset for hvor lenge du kan bruke den før den må lades. Det skal også være enkelt å overføre dine bilder fra kameraet til laptopen, uansett hvor du er. Dine fantastiske ideer kan ikke gå tapt bare fordi du har en laptop som ikke lar deg gjøre det du må gjøre. 

Finn ut hvis dataen oppfyller behovene dine

En laptop med kraftig prosessor og med det aller nyeste grafikkortet finner du i en høy prisklasse, og hvorfor da ikke velge én laptop til et lavere pris? Kraftige, bærbare laptops med høy ytelse vil sannsynligvis dekke behovene dine bedre, men alle laptops har forskjellige egenskaper. Det vil være mye lettere å finne ut hvilken laptop som samsvarer med behovene dine om du vet hva ulike betegnelser egentlig innebærer.

  • MSI Content Creator Notebooks er alle utstyrt med 10. Generasjon Intel®Core™- i5, i7 eller i9-prosessor. Intel®Core-i9 er den som presterer aller best. Med en kraftig prosessor sparer vi tid, særlig for rendering. Jo sterkere Intel®Core™-prosessor jo mindre tid krever programmene du må jobbe i. Når du kan jobbe raskere kan du jo være enda mer produktiv!
  • RAM er størrelsen på laptopens korttidshukommelse og måles i GB (gigabyte). RAM lar deg jobbe i flere ulike programmer samtidig og jo flere gigabyte jo raskere kan du jobbe. Det er særlig bra med mange gigabyte hvis du ofte vil kunne redigere lange videoer.
  • Laptopens harddisk er, i motsetning til RAM, langvarig hukommelse som brukes for å lagre filer. Det finnes harddisker i SSD og HDD. SSD er noe raskere og har lenger levetid enn HDD, men har mindre lagringsplass. HDD gir plass til flere filer, men er ikke like rask.
  • Farge er viktig og spesielt for fotografer og alle som jobber med å skape innhold på en eller annen måte. Derfor er det viktig å velge en laptop med høy fargegjengivelse slik at du kan se de eksakte fargetonene på dataskjermen og får tilgang til hele fargepaletten når du redigerer bildene dine. MSI True Color-teknologien er viktig for kreativt arbeid med design, foto- og videoredigering. 

Gjør egen sjekkliste

  • Hvor vil jeg kunne bruke laptopen? På kontoret, hjemme, på kafé eller også utendørs?
  • Hvordan vil jeg kunne lagre laptopen når jag ikke bruker den?
  • Hva skal jeg bruke laptopen til? For eksempel grafisk design, bilderedigering, videoredigering og illustrasjoner.
  • Hvor lang batterilevetid trenger jeg?
  • Hva er viktigst for meg? RAM, prosessor, harddisk eller noe annet? 

For deg som vil jobbe med avansert arbeid og utvikle ideene dine

Kreativitet er noe som er født av lidenskap og som kreatør og fotograf finnes ikke noe viktigere enn det. Content Creator Notebooks 17 er utstyrt med den 10. generasjon Intel®Core™i7-prosessor i kombinasjon med et grafikkort fra NVIDIA Geforce RTX 20-serien. Dette er verdens første laptop utstyrt med MiniLED-skjerm. Kreativitet skal ikke la seg begrenses og derfor er laptopen fra denne serien spesielt utviklet for å tilrettelegge kreative arbeidsprosesser for deg som kanskje jobber med avansert grafisk design, videoredigering eller 3D-rendering. 

© ®MSI Content Creation Notebook
© ®MSI Content Creation Notebook

For kreative sjeler med moderne livsstil

Når du tar bilder og jobber med fotoredigering og kanskje er midt i et «flyt» er det fint med en bærbar, lett og slank laptop. Content Creator Prestige 14/15 er spesielt tilpasset deg som jobber med krevende programmer og deg som gjerne kjører «multitasking» og bruker flere programmer samtidig, i forskjellige miljøer. Som fotograf og kreatør må du kunne se de eksakte fargeegenskapene i detaljert form og hvert panel i høyest mulig fargepresisjon. MSI True Color-teknologien garanterer at bærbare laptops i MSI Prestige-serien har den aller beste fargepresisjonen og nær et hundre prosent sRGB. Hver farge leveres med høyest mulig standardpresisjon. 

© ®MSI Content Creation Notebook
© ®MSI Content Creation Notebook

Brukervennlig laptop for deg som ikke bare jobber fra skrivebordet

Du er kanskje én person som gjerne jobber fra skrivebordet, men også vil kunne bevege deg og ofte bytte miljø? Content Creator Modern 15 er utstyrt med MSI Tre Color-teknologien og 10. generasjon Intel®Core™i5-prosessor. Det er også god plass med 512 GB SSD-oppbevaring og det sterke grafikkortet NVIDIA øker hastigheten. Denne laptopen er brukervennlig, tynn og lett å ta med fordi den er laget i et aluminiumschassis.

© ®MSI Content Creation Notebook
© ®MSI Content Creation Notebook

Kanskje du er interessert i...