Test av Nero 9

Den store programpakken til bilder, video, dvdbrenning og mye mer er tilbake. Den har massevis af muligheter, men det er bare noen få nyheter, og Nero er dessverre blitt litt sløv i oppfattelsen.

16. mars 2009

Det er vanskelig å kategorisere Nero, som har utviklet seg fra å være et enkelt brennerprogram til en stor pakke med 21 programmer til videoredigering, musikk, bild ebehandling og mye mer. Dermed kan man gjøre alt fra overføring av bilder og video, redigering, og til å brenne fremvisninger og hjemmeopptak.

Det glimrende brennerprogrammet Burning ROM er fortsatt med. Det gir muligheter for å brenne en rekke formater, deriblant Blu-ray, og det har innebygd virusskanner som sjekker de filene man brenner.

Alle programmene kan styres fra menyen StartSmart, der man velger hvilken oppgave man vil i gang med. StartSmart åpner dermed det relevante programmet. Dessverre er Nero blitt tungt å jobbe med, så det tar omkring 20 sekunder bare å åpne Burning ROM. Her var forgjengeren raskere. Vi mistenker en avansert og lekker ventegrafikk for å være en av synderne her.

Med StartSmart, som man kan legge i systemmappen i Windows, velger man hvilken oppgave man vil sette i gang med i Nero 9.

Gir raske resultater

Bildebehandlingsdelen Photo-Snap er et brukervennlig program som setter alle i stand til å forbedre kontrast, lys, farger og skarphet med mer, i et bilde. En erfaren fotograf vil raskt savne avanserte funksjoner til markering og arbeide med lag.

Det samme gjelder videoredigeringen, som er lett å gå i gang med, og som gir raske resultater, men som savner avanserte muligheter for f.eks. å justere lys og farger, men man kan arbeide med AVCHD-filer og lagre i HD-format.

Les resten af artiklen i DIGITAL FOTO nr. 05/2009

Kanskje du er interessert i...