Microsoft presenterer sin nye Creators Update for Windows 10

Microsoft presenterer sin nye Creators Update for Windows 10

© Microsoft

Windows 10-oppdatering: Paint kaster seg på 3D

Microsofts nye Creators Update for Windows 10 er her – vi har tatt en titt på den kreative delen av operativsystemet.

11. april 2017 av Niklas Majgaard

Windows-entusiaster har ventet i spenning på 11. april, for det markerer dagen da den nye versjonen av Windows 10, den såkalte Creators Update ser dagens lys. 

Navnet kan indikere at det er mye nytt for de kreativt anlagte, men faktisk er de kreative innslagene primært konsentrert rundt et av de enkleste bildebehandlingsprogrammene, nemlig Microsofts Paint.

Programmet har fått en overhaling, og nå kan man bruke det til å tegne skisser av 3D-modeller – noe som tidligere krevde en mer spesialisert programvare enn noe som følger med et operativsystem. 

Gjør bildet til en 3D-modell i Paint

En annen spennende funksjon i det splitter nye Paint er at du kan gjøre elementer i bildene dine til 3D-modeller. 

I vanlig Paint-stil er det enkelt og oversiktlig, og det gir deg muligheten til å gjøre noe helt nytt med bildene dine, som Microsoft blant annet viser i denne videoen.

Resten av oppdateringen er mest rettet mot å gjøre brukeropplevelsen i Windows 10 bedre samt å øke sikkerheten. Det gjøres blant annet med en oppdatering av Microsofts nettleser, Edge. 

Les hvordan du installerer Creators Update for Windows 10 og få en introduksjon til en rekke av de nye funksjonene hos Komputer for alle her:

Alt om den nye store Windows 10-oppdateringen

Kanskje du er interessert i...