Bruk kameraet som projektor

Kameraprodusentene er i full gang med å utvikle nye konsepter, som skal styrke deres posisjon på markedet. I løpet av det siste halve året har vi sett kompaktkameraer med innebygd gps og muligheter for opptak av HD-video

18. september 2009

Denne gangen har Nikon gått en annen vei. For første gang kan man nemlig få et kamera med innebygd projektor, nemlig COOLPIX S1000pj. Det nye kameraet gjør det mulig lynraskt å vise de bildene man har tatt, på en hvit vegg. Man plasserer kameraet på et spesielt stativ som følger med, og via en smart trådløs fjernkontroll kan man betjene det som om det var et gammeldags lysbildeapparat. Bildene vises best i størrelser mellom fem og 40 tommer med en visningsavstand fra omkring 26 cm til to meter. For å kunne se bildene tydelig bør man slukke lyset.

Registrerer opptil 12 ansikter

S1000pj har en oppløsning på 12,1 megapiksler og 5x optisk zoom, som tilsvarer et brennviddeområde på 28-140 mm. Det er også innebygd automatisk motivvelger. Den innebygde bildestabiliseringen fungerer ved hjelp av en kombinasjon av objektivforskyvning og elektronisk vibrasjonsreduksjon. Man kan ta bilder ved ISO 6400, men ved ISO 3200 og 6400 settes filstørrelsen ned til tre MB.

Kameraet har innebygd ansiktsgjenkjennelse, som kan registrere opptil 12 ansikter i et bilde. Med funksjonen Skin Softening kan kameraet raskt analysere hudtoner og justere dem automatisk. Det er dessuten smilegjenkjennelse og en egen blunkefunksjon, som sørger for at kameraet tar bildet først når alle har øynene åpne. S1000pj har en skjerm på 2,7 tommer og koster 3990 kroner.

Kanskje du er interessert i...