Sony Cyber-shot DSC-TX55

Et stort zoomområde og massevis av piksler er ikke akkurat det man forventer av et lommekamera som er bare 1,3 cm tynt, men nyheten fra Sony er proppfull av overraskelser.

2. desember 2011

n iPhone er nesten stor og klossete ved siden av Sonys nye TX55. Et blikk på spesifikasjonene avslører da også at det er snakk om et ekstremt lite og tynt kamera. Sony har kjempet for hver eneste millimeter. Mens nesten alle kameraer i dag bruker SD-kort, bruker TX55 et bare 12 x 16 mm stort microSD-kort. Det høres kanskje tungvint ut, men det er bare til man finner ut at man kan få 16 gigabyte for under 200 kroner. Og det er generelt kjennetegnende for TX55. Det som ser tvilsomt ut fra starten, viser seg å virke fint i praksis. Et annet eksempel er det lille, fire mm tynne batteriet, som faktisk klarer å levere de lovede 250 bildene.

Konklusjon 84%

Les mer Les HELE testen i Digital Foto nr. 3, som er i salg nå.

BESTILL DIGITAL FOTO

Konklusjon:

TX55 fra Sony er et tynt lommekamera som nesten ikke tar noe plass, og bildekvaliteten overrasker positivt med en imponerende detaljgjengivelse og utmerket fargegjengivelse. Det er også et pluss at det er kraftig vidvinkel. Men vi har et altfor dårlig grep om det glatte kameraet, og vi savner et stativfeste.

Kanskje du er interessert i...