Fordelssonen tilbyr e-bøker, veiledninger og mye annet

Hver fredag kommer det nytt og flott innhold i Fordelssonen.

© Digital FOTO

Derfor bør du prøve Fordelssonen

Fordelssonen er full av flott innhold i form av programmer, veiledninger, videoer og e-bøker som bare venter på å bli utforsket av deg.

26. september 2022 av Redaktionen

Fordelssonen er vårt eksklusive univers til abonnenter, der du finner et vell av godt, digitalt innhold som kan brukes fritt ettersom det er en del av abonnementet ditt på Digital FOTO. 

Her kan du for eksempel laste ned programmer som vanligvis koster penger. Du får også mange lærerike videoer og e-bøker som hjelper deg med å få bedre bilder, praktiske lommeguider og annet innhold til deg og kameraet ditt. 

Det kommer fortløpende nytt innhold, og du trenger bare opprette en profil for å komme i gang.

Med andre ord handler Fordelssonen om foto, og stedet tilbyr spennende innhold om både innstillinger, fototeknikk og bildebehandling slik at du får enda mer ut av hobbyen din.

Hvis du abonnerer på Digital FOTO, men ennå ikke har en profil i Fordelssonen, kan du raskt opprette en i dag. Du oppretter bare en profil med abonnementsnummeret ditt her, så er du i gang og har tilgang til alt innhold.

Har du ennå ikke et abonnement, kan du få det til en god pris her

Så enkelt oppretter du en profil i Fordelssonen

Klikk her for å opprette en profil.

Skriv inn abonnementsnummeret ditt og postnummeret som er tilknyttet abonnementet. Klikk på Opprett profil.

Informasjonen fylles ut automatisk basert på abonnementsnummeret ditt. Hvis vi ikke har disse opplysningene, kan du skrive dem inn.

Skriv inn passordet du vil bruke til fremtidig pålogging i Fordelssonen. Klikk på Bekreft profil. Nå er du pålogget og har tilgang til alt innhold.

Her hjelper Fordelssonen deg

Fordelssonen er fylt med flott digitalt innhold som følger med abonnementet ditt på Digital FOTO. Nedenfor kan du lese om hvilke ting du blant annet kan nyte godt av. 

Når du vil ha mer ut av kameraet ditt

Når du har god kontroll på kamerainnstillinger og muligheter i utstyret, kan du få enda bedre bilder. I Fordelssonen finner du blant annet e-bøker som hjelper deg med å få det beste ut av kameraet og fototilbehøret, uansett om du er nybegynner eller en erfaren fotograf. 

I denne e-boken går vi gjennom det viktigste tilbehøret og hjelper deg med å bruke det optimalt

Vi har også videoserien Kameraskolen, der vi går gjennom knapper og funksjoner i kameraet. I videoene forteller vi på norsk om de viktigste innstillingene på forskjellige kameramerker og viser hva de forskjellige funksjonene brukes til. 

Kameraskolen er delt inn i moduler som tar opp forskjellige temaer, og hver modul består av fire til ni videoer. I leksjonene går vi gjennom alt fra grunnleggende kamerabetjening til hvordan du tilpasser kameraet best mulig til ditt bruk.

Nedenfor kan du se et lite klipp fra en av leksjonene på Kameraskolen. Du kan se alle episodene her.

Du finner også flere e-bøker, lommeguider og artikler som kan hjelpe deg med å høyne nivået på bildene dine.

Når du vil lære bildebehandling

Med bildebehandling på datamaskinen kan du justere detaljene og få bildene dine til å se ut som i virkeligheten eller lage flotte effekter. Her kommer Fordelssonen inn i bildet.

Du finner e-bøker med tips og trinnvise kurs, og du kan laste ned praktiske ark med hurtigtaster som du selv kan skrive ut og ha liggende ved datamaskinen.  

I Fordelssonen viser vi nøyaktig hvordan du kan forbedre et bilde som dette i for eksempel Lightroom, med det opprinnelige bildet til venstre og det justerte bildet til høyre.

I Fordelssonen finner du også videoer der vi viser hvordan du får mest mulig ut av Photoshop Elements, Lightroom og Photoshop. Her går vi gjennom både de grunnleggende og de mer avanserte funksjonene. Vi hjelper deg også med å bruke de beste gratisprogrammene.

Nedenfor kan du se klipp fra Grunnkurs i Photoshop Elements, der vi blant annet forteller hvordan du får det beste ut av raw-konverteren i programmet.


Du kan også laste ned utvidelser til Lightroom og Photoshop, slik at du med noen få klikk kan bruke bildebehandlingen vår på bildene dine. I videoen nedenfor kan du se eksempler på justeringer du kan legge til i bildene dine med et enkelt klikk i Photoshop.

Når du skal fotografere et bestemt motiv

I Fordelssonen finner du også temapakker som hjelper deg med å bli en enda dyktigere fotograf. Temapakkene består av forskjellig innhold, for eksempel artikler, e-bøker og videoer, som tar deg med fra start til slutt og hjelper deg med å høyne nivået på bildene dine.

Vi har også et stort utvalg av lommeguider som vil hjelpe deg uansett hvor du er.

Lommeguidene er korte, praktiske veiledninger med innstillinger til bestemte motiver eller til forskjellige kameramerker. Lommeguidene kan du skrive ut og deretter klippe til og brette sammen for så å legge dem i fotovesken eller lommeboken slik at de alltid er lett tilgjengelige.

I Fordelssonen får du blant annet lommeguider som hjelper deg med å ta bedre bilder med makro, i blåtimen og ved utendørsportretter. 

En av Digital FOTOs lommeguider

© Digital FOTO

Når du er interessert i nytt utstyr

Fordelssonen er også stedet for deg som ønsker å kjøpe nytt utstyr. 

Vi holder hele tiden øye med markedet, og vi forteller deg fortløpende om nytt utstyr. I Fordelssonen finner du anmeldelser av alt fra kameraer og objektiver til kameravesker og fotostativer. I motsetning til anmeldelsene i bladet kan du i Fordelssonen også se opptakene våre tatt med de testede kameraene og objektivene. 

Anmeldelsene blir lagt ut i Fordelssonen når de er klare. Det betyr at de kan leses her lenge før de kommer i bladet. 

Dette får du i Fordelssonen:

 • Kameraskolen
 • E-bøker
 • Programmer
 • Lommeguider
 • Temapakker
 • Motivkort 
 • Videoer
 • Nyheter
 • Konkurranser
 • Anmeldelser 
 • Webinarer 
 • Nytt innhold hver uke 

Kanskje du er interessert i...