Årets fotokonkurranser

Hvilke av årets fotokonkurranser bør du holde øye med, og hvilke bør du ikke bruke tid på? Få en oversikt her. 

© Shutterstock

Disse fotokonkurransene bør du sende inn bildene dine til i år

Det vrimler av fotokonkurranser på internett, og du har sliter kanskje med å se hvilke du faktisk har en mulighet til å vinne. Vi har en oppfordring til deg: Sats på de små. Se hvilke fotokonkurranser vi anbefaler deg å delta i.

31. januar 2019

Det finnes mange gode grunner til å delta i en fotokonkurranse. 

Først og fremst blir du tvunget til å gå gjennom og evaluere bildene dine, noe som er en god øvelse for alle fotografer som vil utvikle seg. 

Dessuten vil bildene dine bli sett av mange rundt omkring i verden, som kanskje ellers ikke hadde funnet fram til hjemmesiden din, Facebook-siden eller Instagram-profilen din.

Sist (men absolutt ikke minst) kan du være så heldig at bildene dine innkasserer en premie. I mange av de store konkurransene er det solide pengesummer og kostbart fotoutstyr å vinne. 

Hold deg unna fotokonkurranser som koster penger

Hvis det er viktig for deg å vinne, er anbefalingen vår at du holder deg unna fotokonkurranser der premiene er mest ekstravagante. 

Dette er nemlig også de konkurransene som får flest bidrag, og der mange av deltagerne er profesjonelle fotografer. 

Vi sier selvfølgelig ikke at du bare skal delta i fotokonkurranser for å vinne, for selve deltagelsen kan også være både spennende og motiverende. Men det er verdt å vurdere hvilke fotokonkurranser du deltar i. 

For eksempel tar mange av de store fotokonkurransene et gebyr for å delta – noen helt opptil 20 dollar pr. bilde. 

Det høres kanskje ikke så mye ut, men det blir fort penger av det hvis du deltar i flere av dem. 

Sats på de små fotokonkurransene som går hele året

Holder du deg til mindre fotokonkurranser, for eksempel arrangert av onlinefellesskap for fotografer, er vinnersjansene dine langt større. 

På mange av disse sidene vil du dessuten få konstruktiv kritikk av fotografene som har bedømt bildet ditt – noe som ofte er nyttigere enn en pengebunke. 

Vi har samlet en håndfull fotokonkurranser som avholdes flere ganger i året med forskjellige temaer, som du med fordel kan delta i: 

1. Viewbugs fotokonkurranser

På nettsamfunnet Viewbug er det alltid flere konkurranser i gang. 

For å kunne sende inn bilder må du registrere deg, men det er gratis, og det er mange forskjellige kategorier, helt fra "Black and White Compositions" til "The Shapes of Ice". >

Klikk her for å se Viewbugs fotokonkurranser. 

2. Fstoppers' fotokonkurranser

På Fstoppers er det én åpen konkurranse om gangen. 

Sender du inn et bilde, vil du kunne se ditt og de andre deltagernes bilder bli diskutert av dommerne i en Youtube-video. 

Det høres kanskje grenseoverskridende ut, men vi er ikke i tvil om at det er lærerikt. 

Klikk her for å se Fstoppers' fotokonkurrencer.

3. National Geographics fotokonkurranse

National Geographic er kjent for sine fantastiske bilder fra hele verden, men du kan også være med selv om du ikke er profesjonell. 

Konkurransen "Your shot" oppfordrer alle fotografer uansett nivå til å sende inn bilder. 

Utvalgte bilder vises både på hjemmesiden og i magasinet, og National Geographics eksperter er aktive på siden og gir tips, triks og kommentarer.

> Les om National Geographics fotokonkurranse her. 

4. Digital FOTO's leserkonkurranse

Årets fotokonkurranser

Dette bildet ble sendt inn av Miika Myllykangas og ble kåret til et av månedens beste leserbilder i Digital FOTO nr. 14/2018. 

© Miika Myllykangas

... Så har vi selvfølgelig også vår egen fotokonkurranse, hvor du kan sende inn dine beste bilder – hele året, døgnet rundt. 

Velger vi bildet ditt, vil det komme på trykk i bladet sammen med beskrivelsen din og tilbakemeldingene våre.

Klikk her for å gå til fotokonkurransen vår. 

Få mange flere fotokonkurranser i Digital FOTO

Hvis du likevel vil teste nivået ditt i en større konkurranse, kan du få hjelp til dette i Digital FOTO nr. 2/2019. 

Her har vi nemlig laget en stor oversikt over årets aller mest spennende fotokonkurranser.

Der er det er noe for både astrofotografene, landskapsfotografene, svart-hvitt-fotografene og mobilfotografene – og selvfølgelig andre. Du får også tips om hvordan du øker vinnersjansene dine.

Har du ikke tegnet et abonnement ennå? Akkurat nå kan du få en flott kameraveske og to numre av Digital FOTO for bare 98 kroner inkludert porto og ekspedisjon.

Abonner nå og få tilgang til de mange videoene og veiledningene i Fordelssonen med én gang. Som abonnent kan du også lese de 12 nyeste utgavene av Digital FOTO på telefonen eller nettbrettet ditt med appen Wype

Kanskje du er interessert i...