Fotograf fotograferer landskap i solnedgang
På flekken

Gi de beste blinkskuddene dine muligheten til å få heder og ære i en av de mange fotokonkurransene der ute.

© Shutterstock

Her har du 10 spennende fotokonkurranser du kan delta i

Jo flere bilder du tar, desto flere blinkskudd får du også i boks. Her får du 10 forslag til fotokonkurranser som du kanskje ikke allerede kjente til, og som kan gi de beste bildene dine et liv på utsiden av minnekortet.

19. januar 2022 av Louise Hagemann

Som fotograf samler man på blinkskudd, og de beste av de beste har man ofte lyst til å dele med andre – og kanskje også få andres meninger om.

Derfor får du nå ti gode forslag til konkurranser du kan delta i med de beste bildene dine. Mange av dem er gratis eller koster bare et lite deltakergebyr, og du kan vinne flotte premier. 

1. ViewBug
2. National Geographic «Your Shot»
3. BigPicture
4. European Treasures of Nature
5. Golden Turtle
6. Sky Pixel
7. Astronomy Photographer of the Year
8. MonoVisions Photography Awards
9. iPhone Photography Awards
10. Vår helt egen

1. ViewBug

Den store, nettbaserte bildeplattformen ViewBug byr på en rekke konkurranser.

Faktisk kommer det 20 nye hver måned, og det er mange forskjellige temaer å prøve seg på. Du kan vinne flere forskjellige premier, blant annet kameraer.

Profesjonelle fotografer bedømmer de mange bildene som strømmer inn – og akkurat nå er det over 50 millioner bilder på siden.

Siden egner seg også godt til å hente inspirasjon. Du kan stemme på favorittene dine og lagre bilder som inspirerer deg.

Pris: Gratis

Frist: Fortløpende

> Finn konkurransen her.

2. National Geographic «Your Shot»

Bilde av glade barn med paraplyer på Bali

Både flotte bilder og bilder fra nærområdet ditt kan sendes inn til National Geographics konkurranse.

© Shutterstock

National Geographic er kjent for sine fantastiske fotografer og imponerende bilder fra hele verden, og hvert år arrangerer de også den prestisjefulle konkurransen «Travel Photographer of the Year».

Du kan imidlertid også fortløpende sende inn bildene dine til konkurransen «Your shot», som foregår på Instagram. Du deltar ved å hashtagge bildene dine med #YourShotPhotographer.

Hvis bildet ditt blir valgt ut, blir det vist til de 5,2 millioner følgerne av profilen @natgeoyourshot, og det kan bety at følgerskaren din får et skikkelig løft.

Pris: Gratis

Deadline: Fortløpende

> Se alle tidligere utvalgte bilder her.

3. BigPicture

BigPicture: Natural World Photography Competition oppfordrer fotografer fra hele verden til å vise frem de beste naturbildene sine og delta i denne store konkurransen. BigPicture arrangeres av California Academy of Science og skal hylle og vise frem mangfoldet som kjennetegner livet på jorda, og på den måten også skape respekt for naturen.

Vinnerbildene vil bli stilt ut på en av de mest prestisjefylte vitenskapelige institusjonene i San Francisco i USA. Hovedvinneren blir premiert med 44 000 kroner, og det er fine premier til videre plasseringer.

Pris: Fra 135 kroner

Frist: 1. mars 2022

> Finn konkurransen her.

4. European Treasures of Nature

Bilde av ulv i nordisk landskap

Flotte premier står på spill i EuroNaturs konkurranse, som skal sette fokus på de mange sidene av Europas ville natur. 

© Shutterstock

For 28. år på rad arrangerer fondet EuroNatur, som jobber for naturvern i Europa, sin store fotokonkurranse, hvor hovedpremien på er over 15 000 kroner.

Du kan sende inn opptil tre bilder, og hvis bildet ditt vinner, vil det komme på trykk i EuroNaturs store veggkalender, vist i EuroNaturs magasin og på hjemmesiden deres.

Pris: Gratis

Deadline: 31. mars 2022

> Finn konkurransen her.

5. Golden Turtle

Denne konkurransen er litt annerledes enn mange av de andre – her har du nemlig sjansen til å få bildene utstilt på Wildlife Festival i Moskva og andre steder i Russland, og du kan vinne pengepremier på flere tusen kroner. 

Hovedtemaet er dyreliv og natur, men det er mange nytenkende kategorier i konkurransen, blant annet «verden under vann» og «mennesker og natur».

Pris: Gratis
Frist: 28. februar 2022

> Finn konkurransen her.

6. Sky Pixel

Dronebilde

Sky Pixel er en av de mest prestisjefylte konkurransene for dronebilder og -videoer.

© Shutterstock

I tillegg til å produsere energidrikke står Red Bull også for verdens største actionfotokonkurranse, som 1. mars 2021 åpner for innsending av bidrag 1.

Et dommerpanel bestående av 50 eksperter vil velge ut en vinner i hver av de totalt 11 kategoriene, og én hovedvinner.

I fjor var premiene totalt på over 100 000 euro, så hvis du har tatt noen rå bilder med GoPro-kameraet ditt det siste året, gjelder det bare å få sendt dem inn.

Pris: Gratis

Deadline: 31. juli 2021

> Finn konkurransen her.

7. Astronomy Photographer of the Year

Har du tatt et blinkskudd av Melkeveien, fullmånen, nordlyset eller noe annet på nattehimmelen? Da kan du vinne premier verdt opptil 120 000 kroner i denne konkurransen.

I tillegg til en pengepremie vil fotografen som blir kåret til årets astrofotograf, få et årsabonnement på magasinet BBC Sky at Night, og vinnerbildet vil bli utstilt på National Maritime Museum i London. 

Du betaler et lite gebyr ved innsending, men da kan du også delta med opptil ti bilder. 

Pris: 119 kr

Frist: 4. mars 2022

> Finn konkurransen her.

8. MonoVisions Photography Awards

Bilde av mennesker med paraplyer

Uansett om styrken din er landskapsbilder, gatebilder, portretter eller noe annet, har du en sjanse i denne konkurransen. Bildene må bare være i sort/hvitt. 

© Shutterstock

Har du tatt et blinkskudd av Melkeveien, fullmånen, nordlyset eller noe annet på nattehimmelen? Da kan du vinne premier på opptil 117 000 kroner i denne konkurransen.

I tillegg til pengepremien vil fotografen som blir kåret til årets astrofotograf, få et års abonnement på magasinet BBC Sky at Night, og vinnerbildet vil bli stilt ut på National Maritime Museum i London.

Det er et lite deltakergebyr, men da kan du også delta med opptil ti bilder.

Pris: 117 kroner

Deadline: 4. mars 2022

> Finn konkurransen her.

9. iPhone Photography Awards

Mange av oss går rundt med mobiler med kameraruller fulle av blinkskudd – for det er jo dette kameraet vi oftest har med oss.

Er du glad i å fotografere med mobilen og mobilen din er en iPhone, er dette konkurransen for deg.

Det koster cirka 45 kroner å sende inn ett bilde og 160 kroner å sende inn fem, og er du villig til å betale, kan du sende inn opptil 50 bilder.

Hovedpremien er en iPad Air. Dessuten får de tre beste en Apple Watch Series 3. De 18 kategorivinnerne vil få en temmelig spesiell premie – en gullbarre fra en anerkjent gullgruve.

Pris: Fra 44 kr

Frist: 31. mars 2022

> Finn konkurransen her.

10. Vår helt egen

Og så en du kanskje kjenner godt til fra før, nemlig Digital FOTOs egen fotokonkurranse.

Delta med de flotteste bildene dine (maks. tre bilder per person/måned) og skriv litt om hvordan du tok bildet eller hva tanken bak motivet var.

De beste blinkskuddene kommer på trykk i bladet, og hver gang kårer vi et av dem til månedens leserbilde, som får hele to sider.

Du kan se tidligere vinnerbilder her.

Kanskje du er interessert i...