Norsk internasjonalt fotogull

Med både en førsteplass og en tredjeplass, må konkurransen Sony World Photography Awards 2016 kunne kalles en solid norsk triumf.

21. april 2016

Den prisbelønte fotografen, og bildesjefen i VG, Espen Rasmussen stakk av med førsteplassen i Sony World Photography Awards 2016 for sin serie «Kullets forbannelse» i dagliglivkategorien. Serien tar for seg hvordan kullet er gått fra å være gull verdt for Vest-Virginia i USA, men hvordan politiske endringer og lavere priser med tiden har ført til masseoppsigelser og annen personlig ulykke.

Espen Rasmussen, Norway, Shortlist, Professional Daily Life, 2016 Sony World Photography Awards / VG / Panos Pictures

Espen Rasmussen, Norway, Shortlist, Professional Daily Life, 2016 Sony World Photography Awards / VG / Panos Pictures

Sony World Photography Awards er verdens største fotokonkurranse, da henger det også høyt å stikke av med en tredjeplass. Det klarte nemlig frilansfotograf og grafisk designer Kristoffer Eliassen med sitt «Selfie Project», som fokuserer på hvordan selfies for mange har blitt en besettelse, samt det merkverdige fenomenet med liten eller ingen tilstedeværelse i egne bilder.

Kristoffer Eliassen, Norway, Shortlist, Professional , Staged, 2016 Sony World Photography Awards

Også skandinavisk suksess

Det ble utdelt mer edelt metall til Skandinavia under konkurransen. Den danske fotografen Nikolai Linares fikk en flott gullmedalje i sportskategorien for sin serie «nest best», en rekke ærlige portretter tatt like etter at sølvmedaljevinnere har tapt finaler under et boksemesterskap.

Fløyet inn foran eliten

Kåringen fant sted ved en seremoni i London torsdag, der Espen Rasmussen og de øvrige 13 vinnerne av de profesjonelle kategoriene ble fløyet inn sammen med de overordnede vinnerne av Sony World Photography Awards 2016, og utnevnt foran fotobransjens elite.

Årets fotograf ble også kåret, og vinneren kan du se på www.worldphoto.org.

Sony World Photography Awards ble avholdt for niende gang, og med 230.103 bidrag fra 186 land slo dette året alle tidligere rekorder.

Kanskje du er interessert i...