Nye nasjonalparker i Norden

Almindingen på Bornholm i Danmark er en av Nordens nyeste nasjonalparker. Du kan lese mer om den og tre andre i det nye bladet.

© Shutterstock

Nytt blad: Bli en bedre fotograf i naturen, vannet og byen

I Digital FOTO 12/22 gir vi deg tips og triks til hvordan du kan ta bedre bilder både i naturen, vannet og byen. Les om de nyeste nasjonalparkene i Norden, hvordan du blir god til å balansere dykking og fotografering og hvordan du på best mulig måte fanger de imponerende detaljene i storbyenes arkitektoniske perler.

1. august 2022 av Redaktionen

Noen elsker å ta bilder i den vakre idyllen som finnes i de mange nasjonalparkene. Noen elsker å ta bilder i den mørke stillheten under vann, og noen elsker å ta bilder i den stadig skiftende og dynamiske storbyen. 

I Digital FOTO 12/22 gir vi tips og triks til både nybegynnere og de mer erfarne. 


Nordens nyeste nasjonalparker 

Siden verdens første nasjonalpark, Yellowstone i USA, ble fredet i 1872, er hele verdenssamfunnet etter hvert blitt mer oppmerksom på å beskytte utvalgte naturområder. De mange naturområdene er samtidig også et flott sted å ta fantastiske bilder.

I jakten på de største fotoopplevelsene glemmer vi ofte vårt eget nærområde. I Norden blir listen over fredede naturområder stadig lengre, og det er gode nyheter for naturfotografene. I Digital FOTO 12/22 gir vi deg inspirasjon til hvor neste tur kan gå. 

Bisonokse i Almindingen.

Listen over nasjonalparker i Norden blir stadig lengre – og her er det mange spennende motiver du kan fotografere med kameraet ditt. 

© Shutterstock

Hemmeligheter på dypt vann 

Svenske Alex Dawson tar fantastiske bilder under vann. Det inkluderer de mørkeste hulene og de hissigste haiene og alt imellom. Selv om han etter hvert har fartet verden rundt har han fortsatt en forkjærlighet for å dykke i Norden, der det er overraskende mange gode dykkesteder. 

Les hele intervjuet med ham i Digital FOTO 12/22 og lær mer om de fantastiske undervannsbildene du kan ta i Norden.

Dykker i oversvømt gruve

Eventyrgruven i Tuna-Hästberg er en gammel, forlatt jerngruve i Sverige der du nå kan dykke. 

© Shutterstock

Arkitektonisk skjønnhet

Bymiljø er ikke bare triste betongbygninger uten sjarm og detaljer. Derimot er det mulig å skape flotte kreative og teknisk skarpe bilder som både er morsomme å ta og imponerende å se på. 

I Digital FOTO 12/22 kan du lese mer om hvordan du tar arkitekturbilder, som for øvrig er en egen sjanger. Det er forholdsvis enkelt å komme i gang med ettersom motivene sjelden endrer seg. 

© Shutterstock

Dette får du også i Digital FOTO 12/2022

  • Postkassen svarer på spørsmål om speilrefleks og JPEG/RAW.
  • Test: Høy kvalitet til lave priser
  • Anmeldelser: DJI Mini 3 Pro, Leica M11, Canon RF 800 mm F5.6L IS USM og mange andre
  • De viktigste videotipsene
  • Leserbilder: Vi kårer og kommenterer de beste bildene vi har fått fra leserne våre.
  • Nyheter: Nytt objektiv ser rundt hjørner
  • Fordelssonen: Gratis motivkort som gir deg bedre bilder – rett i lommen
  • Årets leserprosjekt 2022 – 8. nominerte 
  • Kurs i Lightroom, Elements og Photoshop i Fordelssonen

Kanskje du er interessert i...