Sommer og sol gir gode kontraster

På sommerdager der solen står rett over motivet ditt, øker kontrasten som på dette fyrtårnet, der skyggene kommer veldig tydelig frem i bildet. 

© Shutterstock

Nytt blad: Slik fotograferer du i alle de lyse timene

I Digital FOTO 10/2022 gjør vi deg klar til å ta bilder i alle de lyse timene av dagen. Du lærer alt om hvordan lyset endrer seg gjennom dagen og hvilke teknikker du bør bruke for å komme hjem med best mulig bilder.

20. juni 2022 av Redaktionen

Mange fotografer kjenner til den gylne timen og den blå timen, men du kan selvfølgelig også ta flotte landskapsbilder når som helst på døgnet. 

I Digital Foto 10/2022 gjør vi deg klar til å ta bilder i alle de lyse timene på dagen. Du lærer blant annet hvilke teknikker du bør bruke for å komme hjem med de beste bildene.

Du kan også lese mye om hvordan du får mer ut av dagslysets skarpe stråler, hvordan du bruker lys og skygge til å løfte motivene dine og ikke minst hvordan du fanger lys og farger med et håndholdt kamera. 


landskapsbilde i solnedgang

Når solen går ned bak horisonten, kan du ta flotte landskapsbilder der høylysområdene fortsatt er gylne, mens skyggene er kjølige blå. 

Grenseløs fantasi og mester i Photoshop

Katrina Yu elsker å virkeliggjøre de kreative verdenene som finnes i bevisstheten hennes. Et kamera og en fjernutløser gjør at Katrina som oftest er motiv i sine egne bilder, og med solide ferdigheter innen bildebehandling kan hun enkelt balansere mer enn 50 lag i bildebehandlingen. 

Les hele intervjuet vårt med den filippinske, selvlærte fotografen som hadde et fotoprosjekt som fikk fotoentusiaster over hele verden til å sperre opp øynene. 

Katrina Yu skaper fantastiske bilder

Dette bildet var en bestilt jobb fra CINEMOOD, som lager små projektorer til barn. Gutten er Katrinas lillebror som ble brukt som statist. 

© Katrina Yu

Hopp over der gjerdet er lavest

Det trenger ikke være så ekstremt vanskelig å ta gode bilder. Som fotograf kan du helt fint ta en snarvei av og til. 

I Digital Foto 10/2022 serverer vi en rekke gode ideer som gjør livet bak kameraet enklere. Dette inkluderer blant annet tilpassede programmer, bildebehandling på farten og apper med en rekke stilige funksjoner. 

fotograf hopper over der gjerdet er lavest

Det er en dyd å gjøre seg flid, men noen ganger er tiden knapp og mulighetene få. Heldigvis kan du helt fint ta en snarvei av og til – og fortsatt ta gode bilder. 

Kanskje du er interessert i...