Fotograf med kamera i hånden

Vi er blant de første som har holdt Sonys nye speilløse systemkamera, A7 IV, i hendene.

© Digital FOTO

Nytt blad: Det nye Sony-kameraet er en kraftpakke med suverent autofokus

Digital FOTO 18/2021 inneholder en stor anmeldelse av det etterlengtede Sony A7 IV, og vi kan avsløre at kameraet ikke skuffer. Vi har også snakket med en rekke dyktige fotografer som vi tidligere har intervjuet til magasinet. Les om hvordan fotografene har klart seg gjennom pandemien.

18. november 2021 av Redaktionen

Det har tatt Sony fire år å utvikle etterfølgeren til det bestselgende fullformatkameraet A7 III, og vi er blant de første som allerede har holdt det nye speilløse systemkameraet, A7 IV, i hendene.

Sony A7 IV har altså vært ventet utrolig lenge, og forventningene våre har vært skyhøye. 

I tillegg til at kameraet har fått en større bildebrikke på 32,7 megapiksler sammenlignet med forgjengerens 24,0 megapiksler, har Sony fylt kameraet med flere finesser enn vi våget å drømme om.

Du kan lese hele anmeldelsen av Sony A7 IV i Digital FOTO 18/2021.

Utstyrsguiden inneholder flere hundre anmeldelser av fotoutstyr. Her kan du raskt få oversikt og ta en snarvei til ditt neste fotokjøp.

Sony A7 IV

Følgefokus er forbedret og av samme type som på A1, og i tillegg til øyefokus på både dyr og mennesker er det nå kommet imponerende øyefokus til fugler, som på A1. 

© Sony

Hva gjør de nå? Og hvordan taklet de pandemien? 

I Digital FOTO 18/2021 har vi snakket med en rekke av de dyktige fotografene som Digital FOTO har intervjuet det siste året, og spurt dem om hvordan de har klart seg gjennom pandemien og hva vi kan glede oss til fra dem fremover. 

Noen har snudd et spinnvilt år til sin fordel, mens en av verdens beste makrofotografer har begynt med krystaller og brennende blomster.

I Digital FOTO 18/2021 får du en kort oppdatering på hva noen av verdens beste fotografer gjør og hva du kan glede deg til. 

Her har Don Komarechka fotografert en marihøne omringet av bladlus. Bildet er tatt i ultrafiolett lys.

Tidligere i år snakket vi med Don Komarechka, og det er heldigvis fortsatt travelt i hans imponerende makroverksted – til tross for pandemien. 

Hans etterlengtede bok «Macro Photography: The Universe at our Feet» er endelig en realitet, og har allerede gått til topps i den verdensberømte fotobutikken B&H Photo.

© Don Komarechka

Slik skriver du ut ditt eget fotoutstyr med en 3D-skriver

3D-skrivere lar deg skrive ut praktisk talt alt, og på nettet finner du tusenvis av oppskrifter på helt unikt kamerautstyr.

Selv om 3D-utskrift fikk sitt gjennombrudd på 1980-tallet, er det først de siste årene oppfinnelsen for alvor er blitt kjent blant fotoentusiaster. 

Med tiden er 3D-skriverne blitt mye rimeligere, og det er også utviklet flere modeller som er laget spesielt til privat bruk. 

Dette er det svært mange som har fått opp øynene for, og det gjelder også for lekne fotografer som har en forkjærlighet for unike fotodingser.

Holder til objektivdeksel

Vi skriver blant annet ut en holder til et objektivdeksel. En smart, liten dings som gjør at vi aldri mister objektivdekselet igjen. 

© Digital FOTO

Kanskje du er interessert i...