Helikopterbilde fra Dolomittene i Nord-Italia.

Bildet fra Dolomittene i Nord-Italia er tatt fra en annen vinkel enn den de fleste velger å fotografere fra. Tobias Hägg valgte å fokusere på denne siden av fjellene for å få det beste lyset i bildet.

© Tobias Hägg

Nytt blad: Møt en av verdens beste dronefotografer

I Digital FOTO 2/2021 kan du lese om landskaps- og dronefotografen Tobias Hägg, som ofte fotograferer verden ovenfra. Du kan også lese om alle de nye kamerafunksjonene og hvordan du bruker dem.

25. januar 2021 av Redaktionen

I Digital FOTO 2/2021 kan du lese om den unge, svenske dronefotografen Tobias Häggs umettelige trang til å se verden ovenfra. 

Hägg har gjort karriere som landskaps- og dronefotograf, og nå forteller han om sine utallige timer i ødemarken, hvor han tar de fleste av bildene sine.

På Instagram er han kjent som Airpixels, og hans skarpe blikk for komposisjon, ­farger og former har gitt ham en ­følgerskare på 600 000 og kunder som Google, Apple og Adobe.

I Digital FOTO forteller Hägg om hvordan droner og helikopterturer har gjort det mulig for ham å fotografere en lang rekke motiver han alltid har drømt om å fange.

Dronefoto fra Änok i Sverige.

Tobias har fløyet over Änok med helikopter åtte ganger, og han antar at han har over 500 bilder av elvedeltaet fra forskjellige vinkler. Hvis han er i området og været er bra, tar han alltid en tur, forklarer han.

© Tobias Hägg

Åtte nye kamerafunksjoner du må kunne

Har du et nyere kamera, har det sannsynligvis en rekke intelligente funksjoner som gjør det enklere å ta vellykkede bilder. Vi forteller deg hvordan de nye funksjonene virker, og hvilke merker du finner dem på.

Hvis du ikke har full kontroll på hva for eksempel menypunktene sebrastriper, presets, dyreøye-fokus og Direct Manual Focus betyr, er der altså hjelp å få i Digital FOTO 2/2021.

Illustrasjon av kamerameny med nye funksjoner.

Slik vil en meny se ut hvis vi legger inn alle de nye kamerafunksjonene i ett kamera. I Digital FOTO 2/2021 kan du se hvilke kameramerker som har de enkelte funksjonene. 

© DigitalFOTO

Du får også dette i Digital FOTO nummer 2/2021

  • Nyheter
  • Kurs
  • Leserbilder
  • Redaksjonen beste bilder fra 2020
  • 15 områder der ACDSee slår Lightroom og Photoshop
  • Anmeldelser av Nikon Z6 II, DxO Photolab 4 Elite, Apple iPhone 12 Pro Max og mange flere.
  • Digital FOTO nerder: Lukkergardin 

Kanskje du er interessert i...