en kvinne med portrettlys


© Shutterstock

Nytt blad: Slik tar du profesjonelle portrettbilder

Vi gjør deg klar for å fotografere med profesjonelt studiolys i Digital FOTO 3/2020. Les også veiledningen som lærer deg alt om den nye smarte funksjonen i kameraene, pixel shift.

14. februar 2020 av Jeppe Vestergaard

Rembrandt, Clamshell og Split. Alle er navn på portrettlys som skaper spennende og flotte portretter. Disse og mange andre lysleggingsteknikker lærer du mer om i Digital FOTO 3/2020.

Vi veileder deg gjennom hvordan du setter opp det nye profesjonelle studiolyset ditt. Vi forklarer alt om softboksen, stativer og de forskellige lystypene.

Det vil kanskje også overraske deg hvor mye studiolys og tilbehør vi kunne få for bare noen få tusenlapper.

En kvinne fotografert med rembrandt-lys

Rembrandt-lys kjennetegnes av at lyset faller på modellen slik at det blir er en trekant av lys under det ene øyet, som på dette bildet.

© Shutterstock

Lær deg mer om pixel shift

I nye Digital FOTO 3/2020 ser vi også nærmere på den nye funksjonen i kameraene, nemlig pixel shift.

Teknikken går ut på at kameraet tar flere bilder av motivet, der bildebrikken flyttes en halv eller hel piksel mellom hvert bilde. Kameraet setter så sammen bildene til ett bilde med veldig høy oppløsning – helt opptil 240 megapiksler.

Vi forteller deg når du kan bruke teknikken, og hvordan du gjør det. I bladet ser du også hvor mange flere detaljer vi kunne få i bildene våre.

Kanskje du er interessert i...