Tim Flach
© Tim Flach

Nytt blad: Stor guide til portrettbilder i naturlig lys og den ultimate formatkampen

Et nytt nummer av Digital FOTO er ute, og du kan glede deg til mange tips og triks til portrettbilder, hvor du utnytter sollyset på forskjellige måter. Se også Tim Flachs fantastiske bilder av truede dyrearter, og bli med når Digital FOTOs redaksjon blindtester forskjellen på jpeg og raw.

16. april 2019 av Jeppe Vestergaard

Se fantastiske bilder av verdens truede dyrearter

Fotografen Tim Flach har reist jorden rundt for å fotografere verdens mest truede dyrearter. Det ble til en serie med fantastiske bilder.

I det nye Digital FOTO kan du lese om hvordan han for eksempel brukte et år på å fotografere den kinesiske stumpneseapen. 

Eller om hvordan han tok det siste bildet av det hvite neshornet Sudan, som døde 20. mars 2018.

Belugastør

Les også om belugastøren, som er nær utryddelse på grunn av kaviaren dens.

© Tim Flach

Get ready to rumble: Jpeg og raw kjemper i blindtest

Du kan også lese den store testen vår, der vi tester om jpeg-filene er blitt så gode at vi ikke lenger trenger å styre med tunge raw-filer.

Du kan selv være med på å velge hvilke bilder du foretrekker i blindtesten. 

Til slutt avslører vi hvilke bilder som er jpeg eller raw. Du får selvfølgelig også at vite hvilke bilder vi i redaksjonen har foretrukket.

Resultatet er kanskje ikke helt som du forventer.

I Digital FOTO 7/2019 får du også:

  • 12 tips til å ta svart-hvite landskapsbilder som mesteren Ansel Adams, som er vår absolutte favoritt når det gjelder svart-hvite landskapsbilder.
  • En guide til hvordan du får blendende portretter i naturlig lys. Vi veileder deg ved vinduet, under treet og i solen.
  • Vi gir deg vår store test av de små kompaktkameraene med digre bildebrikker. Se om du bør kjøpe det billige XF10 fra Fujifilm, eller om du bør gå for Canon, Panasonic, Leica eller kanskje Sonys modeller i kategorien kompaktkameraer.
  • Ta også bedre bilder med kursene våre i Lightroom, hvor vi blant annet viser deg hvordan du enkelt og raskt fjerner flekker fra linsen eller bildebrikken.
  • Les også svarene våre på de mange gode og spennende spørsmålene som har havnet postkassen vår. Les blant annet om forskjellen på T og F blenderverdier eller hvordan du bruker et grått, hvitt eller svart kort for korrekt fargegjengivelse.
  • Til slutt vil vi også anbefale anmeldelsen vår av det nyeste skuddet på stammen i den populære Sony A6000-serien. Her har nemlig produsenten kommet med A6400, hvor vi blant annet er imponerte over autofokus.
Digital FOTO 7/2019

Et av dyrefotografen Tim Flachs fantastiske bilder pryder forsiden på det nye nummeret av Digital FOTO. 

© Digital FOTO

Kanskje du er interessert i...