Digital foto, matas

Slik legger du makeup for en fotosession

4. april 2023 av Annoncør

Du har kanskje erfart det selv, at bildet som ble tatt av deg så helt annerledes ut enn hva du selv så i speilet for ti minutter siden. Plutselig dukket ringene under øynene opp sammen med de små kvisene på haka, og pannen har plutselig blitt til en ren refleksjon av solen. Å ta bilder av andre er en egen kunst, men det handler ikke bare om fotografen som står bak eller kameraet som bildet har blitt tatt med.

Bak oppsatte fotoshoots står en gjeng med stylister og makeup-artister som har brukt flere timer på å sørge for at personen foran kameraet ser plettfri ut når øyeblikket blir fanget. Hemmeligheten er more is more, og her kommer noen gode tips til hvordan du kan legge den perfekte makeup for bilder.

Matte produkter

Blitsen på kameraet vil fange ethvert område som gløder - om det så er fra svette eller skimmer fra produktene selv. Derfor er det viktig å starte med en god base når du legger makeup. En primer hjelper til med å jevne ut huden, og bidrar samtidig til at foundation og concealer smelter pent inn i huden. Unngå oljete produkter, og særlig produkter med SPF i seg, da dette vil gi en spøkelsesaktig glød når blitsen treffer ansiktet.

For å få en jevn dekk og eventuelt skjule røde områder, kan man legge både foundation og concealer i flere lag. Sørg bare for å blende godt, da kamerablitsen vil highlighte alle kanter eller streker som ikke er blendet ordentlig ut og skape en klovneaktig look. Avslutt med et gult baking- eller setting-pudder under øynene og i t-sonen. Hvitt pudder vil skape det samme, spøkelsesaktive uttrykket.

Naturlig lys og more is more

Legg alltid sminke i naturlig lys. Dette er den beste indikatoren på hvordan det vil se ut når man tar bildet. Finn også den foundationen som er nærmest din eller objektet sin hudfarge, og unngå for mørke toner.

Når det gjelder more is more, så handler dette om farger. Kameraet har en tendens til å vaske ut farger, så her må man ikke være redd for å ta i litt ekstra. Velg et matt solpudder og påfør på de områdene du ønsker å gjøre mindre, eventuelt velg et kremete produkt og bruk contour-teknikken for å virkelig fremheve ansikt og ansiktsfasong. Legg blush på toppen av kinnbeina, gjerne i en sterk farge. Ikke vær redd for å ende opp med en dramatisk look. Jo mer det popper i virkeligheten, jo bedre ser det ut på kamera. Juster eventuelt overflødige produkter med foundationkosten.

De viktige detaljene

Om du ønsker skimmer, vær nøye med hvor du legger det og hvor mye du påfører. Hold deg til neseryggen, øvre del av kinnbein, amorbuen for å fremheve leppene og øyelokkene. For åpne, mer dramatiske øyne, legger du en eyeliner fra midten av lokket og ut til hjørnet av øyet. Legg litt highlighter i øyekroken og avslutt med flere lag med maskara. En farget neglelakk, som gjerne matcher leppestift, setter prikken over i’en og gjør looken enda mer behagelig å se på gjennom kamera. Avslutt med settingspray for en sminke som varer gjennom en hel fotosession.

Kanskje du er interessert i...