20 år er kommet og gått, men Digital FOTO er fortsatt her.

© Shutterstock

STORT JUBILEUM: Digital FOTO fyller 20 år

Da det første nummeret av Digital FOTO kom ut i 2003, var det ikke mange som hadde tro på at vi ville eksistere 20 år senere. Mye er skjedd siden den gang, men vi er fortsatt her.

20. april 2023 av Nicolai Knudsen

2003. George Bush og USA fanger endelig Saddam Hussein, Den føderale republikken Jugoslavia skifter navn til Serbia og Montenegro, og det første Digital FOTO-bladet kom ut.

Digital FOTO kommer fortsatt ut, men det er skjedd utrolig mye siden blad nummer 1 kom ut 16. april 2003. I starten kom vi bare ut i Danmark, Norge og Sverige, men ikke lenge etter ble også Finland med.

I denne artikkelen skal vi se litt nærmere på utviklingen de siste 20 årene.

349 

Så mange forskjellige numre er utgitt. Da blad nummer 1 kom ut, ble det anmeldt i den danske dagsavisen Politiken, som skrøt av den første utgivelsen, men sådde samtidig tvil om det ville bli nok å skrive om. 349 forskjellige blader senere viser at det har vært mer enn nok å skrive om. 

Platen ble utdatert og Fordelssonen tok over

Ekstra digitalt innhold har alltid vært en stor del av Digital FOTOs DNA. De første 12 årene fulgte det med en CD-plate til hvert nummer av bladet, der leserne kunne se bilder tatt med testede kameraer, installere programmer og få undervisning.

I 2015 var imidlertid CD-formatet i ferd med å bli utdatert. Mange datamaskiner ble solgt uten CD-stasjon, og det førte til at Fordelssonen ble dannet. Her finner du videoer, e-bøker, lommeguider og mye annet, og nesten 75 % av alle abonnenter bruker Fordelssonen.

Vi har reist verden rundt med lesere

Flere ganger har vi vært på spennende leserreiser, der det ble fotografert i vei på flotte reisemål. Blant reisemålene finner vi USA, Galapagos, Svalbard, Grønland og Egypt.

Takk og farvel

Ikke alle i fotoverdenen har overlevd de siste 20 årene.

Kodak var en gigant innen analog fotografering fra 1892 og frem til 1990-tallet, men selv om de var først med enkelte digitalkameratyper, gikk utviklingen for fort. I 2012 gikk selskapet konkurs og droppet alle digital- og videokameraer.

I dag er Kodak gjenoppstått, men med fokus på bare analog og utskrift.

Det er med andre ord skjedd mye på 20 år. Hvis du vil se hvordan magasinet ser ut nå, kan du se de mange tilbudene våre her

Kanskje du er interessert i...