5 fotballbilder vi gjerne skulle ha tatt


5 fotballbilder vi gjerne skulle ha tatt

Vi varmer opp til EM i fotball med fem ikoniske fotballøyeblikk vi gjerne skulle ha fotografert.

8. juni 2016

Snart braker fotball-EM løs. Norge og Danmark er dessverre ikke med, men med våre venner i Sverige og Island på plass er det er forhåpentligvis likevel mange gode og nordiske fotballopplevelser i vente.

Her har vi samlet fem historiske fotballøyeblikk, der vi skulle ønske at vi selv hadde vært på pletten med et kamera.

1. Da Maradona brukte “Guds hånd”

Et øyeblikk mange fotballelskere husker, og det ville ikke ha vært kjedelig å være på stadion og fange det ikoniske øyeblikket.

2. Da van Basten avgjorde finalen på hel volley

Nederland hadde lenge hatt rykte på seg for å være den evige toer. Men i finalen mot Sovjetunionen i EM i 1988 var det slutt på ventetiden. Spisslegenden Marco van Basten dundret inn 2-0 på en fantastisk volley. Denne kampen hadde alt for en ivrig fotograf.

3. Da David Beckham reddet England

Beckham sendte i 2001 England til VM med et flott frisparksmål tre minutter inne i overtiden på drøyt 27 meters avstand, og vi skulle ønske vi hadde fanget både skuddet, målet og tilskuernes reaksjon på én gang.

4. Da Higuita tok sitt berømte skorpionspark

Det var aldri sett tidligere, da den colombianske keeperen Rene Higuita parererte ballen med føttene på spektakulært vis i 1995. Men for et øyeblikk å ta bilde av.

5. Da Danmark tok EM-gull

Også Norge sto på hodet da Danmark på sensasjonelt vis tok EM-gull i 1992. De var jo egentlig ikke kvalifisert, men ble hentet inn som reserve for et Jugoslavia i borgerkrigkaos. Tenk deg å ta bilder av da sensasjonen var et faktum.

Det er hjelp få hvis du skal ut og fotografere fotball eller annen sport i løpet av sommeren. Bare se på disse tipsene for sportsfotografering

Kanskje du er interessert i...