Rå actionbilder med Nikon D500

Heftige actionbilder med Nikon D500

Med et Nikon D500 i hånden har den engelske fotografen Tom Miles tatt en svært så stilig og annerledes serie actionbilder. Se bildene, bli med bak kulissene under fotograferingen, og få de beste fototipsene fra fotografen.

Den engelske sports-og portrettfotografen Tom Miles har tatt en bildeserie med kampsportsstjernen Tom ”Fire Kid” Duquesnoy, som er verdensmester i MMA (mixed martial arts), hvor han med høy hastighet og presisjon knuser f.eks. vanmmeloner, gresskar og småkaker med slag og spark.

Dette har resultert i noen både morsomme og imponerende bilder, og du kan se dem her.

Tom Miles sine beste tips

Hvis du vil bli bedre på å fange de avgjørende øyeblikkene, forutsetter det en kombinasjon av gode idéer, kreativitet og teknisk kunnskap.

Godt utstyr er en stor fordel, og et svært raskt, robust og godt kamera er ideelt når man vil prøve seg på å fange disse flyktige øyeblikkene.

Back-button autofokus

”I stedet for å fokusere og fotografere med utløserknappen, fokuserer jeg med knappen ”AF-ON”, som er plassert på baksiden av kameraet. Så jeg bruker bare utløserknappen for å ta bildet. Da kan jeg forhåndsfokusere på motivet, og når jeg begynner å trykke på utløserknappen, endrer ikke fokus seg når motivet beveger på seg”, forteller Tom Miles.

Velg riktig blender

”Ofte bruker jeg zoomobjektiver, men jeg foretrekker prime-objektiver, for de har generelt en større maksimumblender. Jeg trenger ikke blende objektivet så langt ned for å utnytte det fulle potensialet – det er vanligvis cirka tre trinn lavere enn maksimumblenderen.

Hvis jeg brukte et zoomobjektiv med en største blender på F4.0, ville jeg ha landet på F11 hvis jeg valgte en innstilling som er tre trinn lavere. Med en prime på F1.4 lander jeg i stedet på F4.0. Da blir det ikke behov for så mye lys for å få en brukbar eksponering.

Derfor kan jeg dempe styrken på blitsenhetene litt så den passer til en bildeserie med en hastighet på ti bilder i sekundet."

Vær kreativ

Det er ikke noe betenkelig over å konstruere en situasjon med tanke på å kunne forevige den – det gjør de profesjonelle fotografene svært så ofte.

Med grundige forberedelser, god kontroll på motivet du skal ta bilder av, og et raskt og robust kamera, har du betydelig større muligheter for å fange det perfekte øyeblikket.

Dette har Tom Miles i kameravesken:

  • Nikon D500

  • Nikon AF-S NIKKOR 24mm F1.4G

  • Nikon AF-S NIKKOR 35mm F1.8G

  • Nikon AF-S NIKKOR 50mm F1.4G

  • Nikon AF-S NIKKOR 85mm F1.4G

  • Nikon AF-S NIKKOR 24-70mm F2.8G ED

  • Nikon AF-S Micro-NIKKOR 105mm F2.8D VR

  • Seks Nikon Speedlight SB-5000

Se alle de heftige actionbildene til Tim Miles her.

Kanskje du er interessert i...