Her skal kameraet plasseres på sykkelen


Her skal kameraet plasseres på sykkelen

Action-kameraer er svært populære blant syklister, men hvor skal de settes for å unngå for mye luftmotstand?

11. april 2017

Den amerikanske sykkelproduenten Specialized har som en av få i verden bygd sin egen vindtunnel. Der kan de teste luftmotstanden på alt fra barberte ben til utseendet på sykkelstyret - og selvfølgelig også hvor på sykkelen det er best å feste et action-kamera.

Og la det være sagt: Ikke montér action-kameraet på toppen av sykkelhjelmen din. Det gir den suverent største luftmotstanden og dermed også krefter som drar hodet, og i tillegg vil vekten av kameraet være svært plagsom over tid.

14 sekunder fortere

En populær plassering er montering av kameraet oppå styret. Da er det enkelt å komme til de forskjellige knappene, men det har sin pris i luftmotstand, men imidlertid fortsatt bedre enn å plassere kameraet på hjelmen. I forhold til å flytte kameraet fra hjelmen og til oppå styret, vil man komme fram 9 sekunder raskere over en strekning på 40 km.

Beste plassering er i flukt med styret slik at kameraet ligger rett foran stangen. Her vil rytteren komme 14 sekunder fortere fram over en strekning på 40 kilometer i forhold til å ha kameraet på hjelmen.

Se testen fra Specialized her:

Kanskje du er interessert i...