Arkitektur i København gir mange spennende fotomuligheter.
Portland Towers er blant de nyere arkitekturperlene i København.© Shutterstock.

Arkitektur i København: 5 bygninger du bør se og fotografere

København er full av arkitekturperler, noe som er perfekt for fotoentusiaster. Her er våre sju beste forslag til bygninger du bør fotografere

2. mai 2023 av Rasmus Elm Rasmussen

København er et eldorado for alle som vil ta flotte arkitekturbilder. Byen er full av fantastiske bygninger. Her veileder vi deg til fem av de mest spennende bygningene.

De arkitektoniske perlene er spredt over hele København. Bruk disse som landemerker på jakten etter flott arkitektur i København, så vil du møte en rekke andre spennende bygninger på veien.

1. Blox: Et mekka for dansk arkitektur
2. 8TALLET: Et moderne leilighetskompleks
3. Portland Towers: Et fyrtårn for Nordhavns arkitektur
4. Cirkelbroen: Det vakreste møtestedet i København
5. Vor Frelser Kirke: Ikonisk kirketårn


1. Blox: Et mekka for dansk arkitektur

Blox danner rammen rundt Dansk Arkitektur Center og er et perfekt sted å starte. Den iøynefallende bygningen, som er tegnet av den verdensberømte tegnestuen OMA, rommer både utstillinger, kafé, treningssenter og designbutikk. På den storslåtte takterrassen kan du nyte deilig mat og litt kald drikke, og det finnes et stort lekeområde rundt selve bygningen. 

Bygningen i seg selv gir gode fotograferingsmuligheter, mens den flotte plasseringen ned mot vannet, omgitt av det sprudlende livet med havnebasseng og nybygde broer, gir et spennende scenario som viser det moderne København fra sin beste side.

Start fototuren fra kultursenteret BLOX, som danner rammen rundt Dansk Arkitektur Center.
BLOX.

Bygningen som danner rammen rundt Dansk Arkitektur Center, er et fint sted å starte arkitekturvandringen i København.

© Shutterstock.

2. 8TALLET: Et moderne leilighetskompleks

8TALLET står sentralt i den nye bølgen av dansk arkitektur. Det var et av BIGs første store arkitektoniske verk og høstet stor anerkjennelse over hele verden for den banebrytende måten å tenke bærekraft og fellesskap på i et leilighetskompleks. 

Den unike oppbygningen gir hver leilighet sin egen hage, mens gangveier gjør det enkelt å bevege seg mellom leilighetene uten å måtte gå ned på veien. På denne måten kan barn ferdes trygt når de besøker hverandre. 

Ta deg tid til å utforske bygningen fra ulike vinkler, så vil det åpne seg nye og spennende perspektiver rundt hvert hjørne. 

8TALLET ligger vakkert plassert ut mot Kalvebod Fælled, som er et av Københavns vakreste og best beskyttede naturområder. Det gir et unikt bakteppe når du skal ta bilder av bygningen. BIG fikk en av sine første store arkitektoniske suksesser med 8TALLET.
8TALLET

Et stjerneeksempel på nyere danske leilighetsbygg.

© Shutterstock.

3. Portland Towers: Et fyrtårn for Nordhavns arkitektur

Gå ikke glipp av Nordhavn hvis du vil fotografere arkitektur i København. Det gamle industriområdet har en lang rekke spennende bygninger som er verdt flere blinkskudd. 

Portland Towers troner som en av de mest fremtredende bygningene i havnen. Det er en tidligere sementsilo, men som nå tjener som kontorbygg med flott utsikt over det levende havneområdet. Det er ikke mulig å komme seg inn i bygningen, men utsiden av bygningen er verdt turen.

Den gamle siloen står markant blant Københavns nyere arkitektur.
Portland Towers.

Nordhavn i København sprudler av spennende arkitektur.

© Shutterstock.

4. Cirkelbroen: Det vakreste møtestedet i København

Plasseringen er mer beskjeden enn de fleste av Københavns øvrige broer, men denne broen er likevel en av de aller vakreste arkitektoniske perlene fra nyere tid.

Cirkelbroen, som er designet av den internasjonalt berømte danske kunstneren Olafur Eliason, består av fem sirkulære plattformer med hver sin mast. Broen brukes av fotgjengere når de krysser det lille havneområdet mellom Christiansbro og Havnepromenaden ved Danisco. Her kan du stoppe opp og nyte den fantastiske utsikten over havnen, med byen på den andre siden av vannet.

Som fotograf er det bare å kaste seg over alle de spennende vinklene broen kan tilby. Spesielt om kvelden står broen utrolig flott med sin stemningsfulle lyssetting. 


Om kvelden står Cirkelbroen vakkert med sin runde arkitektur.
Cirkelbroen.

Et av de vakreste eksemplene på ny arkitektur i København.

© Shutterstock.

5. Vor Frelser Kirke: Ikonisk kirketårn

Spiraltårnet på Vor Frelser Kirke ses på lang avstand når du ferdes i København. Den ligger i Christianshavn og er en del av den vakre kirken som ble innviet i 1752 etter at Lambert Van Haven og Lauritz de Thurah hadde strevet med arkitekturen og konstruksjonen i en årrekke. 

Kirken er vakkert plassert, slik at det er enkelt å ta gode bilder av den fra alle vinkler. Ta med et godt teleobjektiv hvis du vil ha nærbilder av tårnet. Det er mulig å komme seg opp i tårnet og ta bilder av utsikten via en liten trapp, såfremt du ikke lider av klaustrofobi eller høydeskrekk. Et strålende eksempel på klassisk arkitektur i København.
Vor Frelser Kirke.

Det ikoniske tårnet gjør Vor Frelser Kirke til et mesterverk i klassisk københavnsk arkitektur.

© Shutterstock.

Kanskje du er interessert i...