Det beste fotoutstyret for å ta knallgode feriebilder
© Shutterstock

Det beste fotoutstyret for ferien

Ferietid er fototid, men hvilket utstyr bør du ta med for å ta perfekte feriebilder? Det kommer an på hvilke behov du har og tykkelsen på lommeboken.

3. juli 2017

For mange er sommerferien ensbetydende med nye opplevelser og inntrykk, og de fanger vi ofte i bilder. Men hvilket kamera bør du ta med for å fange de beste fotominnene? Som med så mye annet kommer det an på behovet ditt. 

Lite og praktisk

Sony DSC-RX100 V er lite og veldig enkelt å ta med på ferien

Sony DSC-RX100 V er lite og lett å ta med på ferien

© Sony

Hvis du er på utkikk etter et lite og lett kamera med høy kvalitet, scorer Sony DSC-RX100 høyt. Kameraet har blitt testvinner flere ganger, sist med DSC-RX100 V. Prisen begynner på snaue 10 000 kroner. Du kan også fortsatt kjøpe forgjengeren, RX100 IV, for rundt 8000 kroner. Kamerazoomen på 24–70 er imidlertid en liten begrensning, så hvis du vil ha lengre brennvidde, kan du se på Panasonic TZ100 eller TZ90, som gir henholdsvis 10x zoom og 30x zoom.

Les anmeldelsen av Sony DSC-RX100 V i Utstyrsguiden

Bilder med futt og fart

GoPro Hero5 Black er det beste actionkameraet for ferien.

GoPro Hero5 Black for actionbilder på ferien.

© GoPro

Hvis du er mer interessert i action på turen, er GoPro Hero5 Black en klar vinner i denne kategorien, men til en pris på 3781 kroner får kameraet kamp av Kitvision Escape 4KW, som koster bare 1499 kroner. De fleste actionkameraer er vanntette eller har vanntett hus som ekstrautstyr, slik at du også kan bruke kameraet under vann.

Les anmeldelsen av GoPro Hero5 Black i Utstyrsguiden

Orden på motivet

Mange hovedsteder gjør mye ut av belysningen på de monumentale byggene sine, noe som også gjør dem til populære motiver. Her må man imidlertid ofte bruke et stativ for å unngå uskarpe bilder. En monopod (ettbent stativ) kan ofte være et enkelt tilbehør for å få nødvendig stabilitet. Manfrotto MPMXPROA4 til 989 kroner er testvinneren vår, men får kamp til streken av Velbon RUP-L43II, som koster halvparten så mye. Hvis du trenger tre stativben, er Braun Ceres 1018, til en pris på ca. 1000 kroner også et godt kjøp.

Les anmeldelsen av Manfrotto MPMXPROA4 i Utstyrsguiden

Speilrefleks uten tårer

Nikon D5300 er er billig speilreflekskamera til turen

Nikon D5300 er et billig speilreflekskamera for ferien

© Nikon

Vil du jobbe mer med motivene og mulighetene for individuelle innstillinger, kommer du langt med Nikons svært populære D5300, som bare koster 4490 kroner, men det har funksjoner på nivå med mange langt dyrere kameraer.

Les anmeldelsen av Nikon D5300 i Utstyrsguiden

Kanskje du er interessert i...