Kanskje er du allerede på vei til ferie, men har du tenkt på hvordan kameraet ditt er pakket?

© Shutterstock

Få kameraet trygt med på ferie

Er du helt sikker på hvordan det er best å reise med kameraet? Her får du redaktørens fem beste tips til å ta utstyret trygt med ut - og hjem igjen.

6. juni 2017 av Niklas Majgaard

De fleste av oss vil gjerne ha med kameraet og kanskje litt ekstrautstyr på ferie, men vet du hvordan du best sikrer kameraet og og fotoutstyret når du reiser?

Vår redaktør, Frode Stie, er en dreven journalist og fotograf med lang reise-erfaring, og her får du hans 5 beste tips.

1. Kjøp en skikkelig kameraryggsekk

Fotorygsekker er laget for nettopp dette. Det er den eneste skikkelige måten å oppbevare utstyret trygt på, og kamera er optimalt beskyttet på selve ferieturen. 

Gå på jakt etter kameravesker i Utstyrsguiden

> Få en flott og praktisk fotoveske til en ekstraordinært god pris med Digital FOTO. Få den sammen med 2 nr. av bladet for bare 49 kroner HER.

2. Ta av objektivet

Det kan være fristende å reise rundt med objektivet montert på kameraet, men det sikreste er å holde alt adskilt under transporten. 

Ellers kan du være uheldig og skade bajonetten eller fatningen.

3. Bruk skumplast eller tøy

Bobleplast eller skumplast er fint for å fylle ut ryggsekken. 

Sørg alltid for utstyret ditt ikke kan riste rundt. Du kan også bruke klær. 

4. Sett opp ryggsekken

Er du i et fly, bør du sørge for at kameravesken står i bagasjehyllen, så langt det er mulig. Det gjør at andre ikke moser tingene sine mot det dyre utstyret ditt.

5. Bruk merker

Du er lurt å sette merker på kameravesken din, der det står 'Forsiktig' eller 'Fragile', så andre er klar over at man må behandle vesken din forsiktig.

Bonus: Derfor må du ikke sjekke inn kameraet

Du bør aldri sjekke inn kameraet ditt på flyplassen, for koffertene får en skikkelig humpetur mens du venter på flyet ditt og flyr. Kamera og objektiver må alltid ligge i håndbagasjen. 

Redaksjonen anbefaler: Lekker kameraveske

Til ferien eller fototuren er en praktisk og romslig skulderveske en god investering.

I vår nye kameraveske er det en seperat lomme til nettbrettet ditt, så du kan lett ha det med på tur og overføre bilder fra kameraet med WiFi.

Du kan få vesken med to numre av Digital FOTO for kun 49 kroner + porto. Vesken alene har en verdi på 399 kroner. Se tilbudet her.

Du kan få vesken med to numre av Digital FOTO for kun 49 kroner + porto. Vesken alene har en verdi på 399 kroner. Se tilbudet her.

Kanskje du er interessert i...