1200 filmruller fra 50-tallet dukket opp på auksjon

Ingen vet hva de 1200 filmrullene Levi Bettwieser kjøpte i fjor inneholder. Nå tyr han til crowdfunding for å skaffe ressursene for å finne ut av filmrullenes hemmeligheter.

29. juni 2016

For et års tid siden kjøpte Levi Bettwieser, grunnleggeren av Rescue Film Project en samling ikke-fremkalte filmruller på auksjon.

Han kom hjem med 66 pakker med film - i alt 1200 filmruller, som en ukjent fotograf har brukt på 50-tallet.

Rescue Film Project

Det eneste Bettwieser vet om fotografen, er at navnet hans var Paul, og at han jobbet i stålindustrien. Men han var også omhyggelig med å dokumentere arbeidet sitt: alle rullene er merket med kamera, lyssetting, detaljer om bildene og andre håndskrevne notater.

Det tok 10 frivillige 6 timer å åpne og organisere 22 av de 66 pakkene.

I videoen her kan du høre mere om prosjektet.

Søker midler via crowdfunding

Det vil koste en formue å fremkalle de 1200 filmrullene, og derfor har Bettwieser opprettet en crowdfundingkampanje i håp om at han kan finne midlene til å få pakket ut filmene, dokumentert, organisert, fremkalt og delt bildene med verden etter et halvt århundre i skjul.

"Jeg ber om hjelp fra dere fordi det er mange flere filmer enn det jeg kan fremkalle selv," skriver Bettwieser.

Han har fremkalt én enkelt filmrull, og det er tydelig at rullene allerede er preget av tidens tann. Derfor vil han komme i gang med jobben raskest mulig.

Her er noen av bildene han har fremkalt så langt.

Rescue Film Project

Besøk kampanjen på Indiegogo, hvis du er interessert i å støtte prosjektet.

Bettweiser er for øvrig samme mann som fikk oppmerksomhet fra hele verden i fjor, da han fant og fikk fremkalt og delt 31 filmruller som var knipset av en soldat under 2. verdenskrig.

Undeveloped World War II Film Discovered from The Rescued Film Project on Vimeo.

Historien om den hemmelige fotografen og de mange filmrullene får en til å tenke på den anerkjente gatefotografen Vivian Maier, som ble oppdaget på samme måte flere år etter sin død.

Kanskje du er interessert i...