Få rå effekter med speil

Bruk speilets fantastiske muligheter

Bruk speil i fotografering, og skap uendelige motiver, få folk til å forsvinne og mange andre stilige effekter.

Speil er en enkel måte å gi bildene dine en ny vri.

Én måte å bruke speil på er f.eks. å knipse sidespeilet på bilen. Da kan du få et bilde av både det bilen kjører mot, og den kjører fra. Det kan f.eks. være at man beveger seg ut i mørket på kvelden og samtidig legger den opplyste byen bak seg.

En annen stilig metode er å bruke speilet for å skape nye universer. Man kan f.eks. ta med et speil ut i naturen og legge det på bakken for å vise et utsnitt av himmelen i motivet sitt.

Det gjør f.eks. fotografen Sebastian Magnani. Han jobber med et rundt speil som skaper inntrykk av planeter eller nye verdener.

Man kan bruke samme metode for å la deler av en modell forsvinne i motivet. Under alle omstendigheter er det viktig å plassere seg korrekt så fotografen ikke plutselig dukker opp i speilingen.

Invisible. Foto: Laura Williams

Du kan se flere eksempler på bruk av speil, få tips til teknikken og høre historier fra ledende fotografer som bruker speil i det nyeste nummeret av Digital FOTO. Få blant annet historien bak bildet "Invisible", af Laura Williams, som er et av de mest delte bildene på Pinterest og Facebook.

Som abonnent kan du lese hele artikkelen via linken øverst på siden. Tegn et abonnement på Digital FOTO her, så kan du også lese bladet via Wype-applikasjonen.

Kanskje du er interessert i...