Ikoniske bilder: Historien bak "Lunch atop a skyscraper"
Historien bak "Lunch atop a skyscraper"

Ikoniske bilder: Historien bak "Lunch atop a skyscraper"

TIME Magasine setter fokus på de 100 mest ikoniske bildene gjennom tidene. Ett av disse er "Lunch atop a skyscraper" fra 1932.

2. desember 2016

Et ikonisk bilde er et bilde vi alle husker. Og bildet med arbeiderne som spiser lunsj over Manhattan, hører til nettopp denne kategorien.

Det er også et omdiskutert bilde, for mange tror at det er oppstilt og manipulert.

Nå forteller TIME Magazine hele historien bak bildet. Hvem tok det? Hvorfor? Og hvilken betydning har bildet hatt gjennom alle disse årene?

> Les mer her: Opplev historiens viktigste bilder

260 meter over bakken

Tre fotografer risikerte liv og lemmer for denne jobben på toppen av Rockefeller Center i New York, den 20. september i 1932 - 260 meter over bakken.

Ingen vet hvem av de tre fotografene som tok bildet, og uansett om det er arrangert eller ikke, er det et vitne om en tid da New York ble utvidet i høyden under depresjonen.

Det sies at bildet er arrangert av Rockefeller Centre, for å promotere den nye skyskraperen. Uansett er det ekte arbeidere på jobb på bildet.

I videoen ser du mange flere bilder fra byggeboomen på 30-tallet - inkludert en munter versjon av det samme bildet, der arbeiderne hilser med lua.

Les også mye mer om TIMEs fokus på ikoniske bilder og besøk det virtuelle muséet med de 100 mest ikoniske bildene.

> Les mer her: Rockefeller ga New York en ansiktsløfting

Kanskje du er interessert i...