Kjent kvinnekalender overrasker

Den legendariske Pirelli-fotokalenderen tar en helt ny vending. Se bilder av kalenderens overraskende kvinner her.

2. desember 2015

Gjennom 42 år har man(n) kunnet nyte anerkjente fotografers bilder av toppmodeller og andre vakre kvinner i mer eller mindre påkledd tilstand i den ikoniske Pirelli-fotokalenderen. En god del år har kalenderen attpåtil også bydd på nakenbilder.

Men i 2016 går kalenderen, som nettopp er kommet ut, i en helt ny og annerledes retning. Den berømte amerikanske portrettfotografen Annie Leibovitz står for bildene, og hun har valgt å fokusere mindre på sparsomt kledde kropper og kurver og i stedet på å framheve profesjonelle kvinner, som har satt sitt avtrykk i verden.

Det betyr at man i de neste tolv månedene kan nyte bildet av blant annet kunstneren Yoko Ono, sangerinnen Patti Smith og den 77-årige filantropen og kunstsamleren Agnes Gund. Bare to kvinner i kalenderen poserer uten veldig mye tøy på, nemlig tennisstjernen Serena Williams og komikeren Amy Schumer, men begge uten å avsløre spesielt mye.

Kalenderen utgis i 20 000 eksemplarer, men kan ikke kjøpes. I stedet gis den til Pirellis kunder og ansatte, samt til utvalgte berømtheter, musikere, politikere og kongelige.

Se flere bilder og videoer her.

Kanskje du er interessert i...