Får på Færøyene filmer øya

Google har ikke vært innom Færøyene for å filme til Google Street View, og det vil landets turistbyrå rette opp i... ved hjelp av sauer.

13. juli 2016

Med Google Street View kan mennesker over hele kloden oppleve virtuell virkelighet hvor som helst i verden. Eller nesten hvor som helst. For et av de få stedene i den vestlige verden som ikke er kartlagt på Google Street View, er Færøyene, og det er færøyingene lei av. I hvert fall én av dem, Durita Dahl Andreassen fra Visit Færøyene.

Derfor har hun bestemt seg for å få Færøyene på Googles gatekart. Og hvordan gjør man det lettere på Færøyene enn ved å bruke det man har mest av – nemlig sau.

Sammen med noen venner har Durita satt igangsatt prosjektet Sheepview360, hvor de har montert 360 graders-kameraer på en rekke sauer rundt omkring på Færøyene.

Sauene beveger seg rundt omkring på øyene – også der hvor det ikke er så mange veier – og kartlegger det vakre landskapet. Og ved hjelp av kameraene en mobiltelefon og solpaneler blir opptakene med tilhørende gps-koordinater sendt til Durita som laster det opp til Google.

Skulle opptakene bli litt ul(l)ne, håper initiativtagene på at de i det minste vekker Googles interesse slik at de dukker opp på de flotte øyene med riktig kamerautstyr.

Her på Digital FOTO synes vi det er BÆrre lækkert..

Se videoer, og les mer om Sheepview360.

Kanskje du er interessert i...