bilde av rever Ossi Saarinen

Bildene til Ossi Saarinen er som tatt ut av et eventyr. Vi har snakket med den 21-år gamle finnen om hvordan han kommer så tett på dyrene at han kan fange personlighetene deres. 

© Ossi Saarinen

Eventyrlige dyrebilder helt uten manipulasjon

21-år gamle Ossi Saarinen er flink med dyren, og det er tydelig på bildene hans. Vi har møtt den finske fotografen, som uten problemer kommer helt tett på rever, ekorn og fugler – og fanger sider av dem som ingen andre ser.

30. august 2018 av Sarah Marie Winther

"Du trenger ikke å være fuglehvisker for å få en fugl på hånden", sier Ossi Saarinen i et avslappet toneleie, som om det han gjør, er det enkleste i verden. 

"Det handler bare om å tilbringe så mye tid som mulig med dyrene, slik at de skjønner at du ikke er en trussel. Og så må du unngå plutselige bevegelser som skremmer dem", forklarer den 21 år gamle finnen. 

Ossi Saarinen er vant til å tilbringe halve natten i parker og skoger rundt Helsingfors, hvor han ligger helt stille med kameraet sitt og venter på at mus, rever, mårhunder og ekorn kryper fram fra hiene sine og inn i søkeren hans.

Lynrask på kameraet

Når det skjer, knipser han som om livet sto på spill, mens han justerer innstillingene sine. Dermed er han sikker på å få et skarpt bilde på første forsøk, hvis dyret plutselig skulle stikke av igjen.

"Jeg forbereder meg ved å ha følgefokus slått på samt en stor blenderåpning og høy ISO-verdi til å begynne med. Da er jeg sikker på at jeg får skarpe bilder. 

Hvis dyret stopper opp og blir værende på samme sted en stund, prøver jeg å redusere ISO-verdien og se hva jeg kan få da", sier han.

100 000 følger ham på Instagram 

Ossis forunderlige bilder er svært populære. 

På Instagram har han over 100 000 følgere som begeistret liker og kommenterer hver gang han legger ut et nytt bilde. 

I beskrivelsen til bildet dikter han opp morsomme historier om dyrene og gir dem navn, og følgerne hans blir med på leken. 

Du finner Ossi på Instagram # soosseli.

"Can I have this dance madam?" 🕺

A post shared by Ossi Saarinen (@soosseli) on

Få historien bak bildene i Digital FOTO

Du kan lese mere om hva Ossi gjør for å fange de perfekte øyeblikkene, få hemmeligheten bak et av de mest populære ekornbildene hans og se hvordan du selv kommer deg helt innpå på skogens ville dyr, i det nyeste nummeret av Digital FOTO.

Kjøp bladet i butikken eller kiosken eller tegn et abonnement i dag og les artikkelen nå på smarttelefon eller nettbrett med magasin-appen vår Wype. Her kan du også lese de ti nyeste utgavene av Digital FOTO.

Digital FOTO nummer 14/2018

Kanskje du er interessert i...