Ta gode naturbilder

Ta gode naturbilder

Det er massevis av gode tips og triks man kan ta i bruk når du skal ha naturbilder. Vi har samlet nyttige guider, som kan hjelpe deg til å få gode bilder av lynet, løven eller løvfallet.

27. februar 2015

Naturen kan være et fantastisk motiv. Både dyr, planter og naturfenomener kan gi noen fantastiske bilder, men tilgangen til hvert enkelt er utrolig forskjellig. Vi har samlet en rekke gode råd og guider som klargjør deg til å bli bedre til å ta naturbilder. Alt fra fotografering av stjernehimmelen til hverdagens blinkskudd kan du finne hjelp til her, og da er det bare å finne frem de rette klærne og begi deg ut i naturen og knipse løs med kameraet.

Fang nattens fenomener

I de kommende månedene kan du fotografere mange flotte himmelfenomener. Med en helt vanlig fotoutrustning er du raskt i gang.

Les mer

Fantastiske bilder av høstskogen

Høsten er en fest for naturfotografene, når skogen og bakken eksploderer i spraglete farger og forunderlige mønstre. Her får du tips til å bruke forskjellige brennvidder optimalt, samt hvordan du får lys og farger til å skinne.

Les mer

Bedre bilder i zoo og dyreparker

Når man vil fotografere dyr, er det opplagt å ta kameraet med i zoologiske hager eller dyreparker. Her får du masser av tips til å få bilder med hjem som ikke avslører at Afrikas ville dyr er knipset på hjemlige breddegrader.

Les mer

Finere farger i dypet

Sommeren gir deg massevis av muligheter for å ta spektakulære bilder i det våte element. Fargegjengivelsen er likevel ikke alltid perfekt, så her viser vi hvordan du får de livlige nyansene tilbake.

Les mer

Slik knipser du fascinerende nordlys

Vintermånedene gir gode muligheter for å fange lysfenomener på den mørke nattehimmelen. Det krever noen enkle fotografiske ferdigheter og få hjelpemidler. Du må bare ha god tålmodighet.

Les mer

Slik tar du de beste bildene av hverdagen

Fang hverdagen med kameraet. Her får du tips til nye veier til motiver du kanskje ikke har oppdaget.

Les mer

Kanskje du er interessert i...