Dudeoir: Frekke bilder av menn i boudoir-stil

Dudeoir: Frekke bilder av menn i boudoir-stil

Ofte er det garantert en spøk når menn kaster klærne og tar bilder mens de poserer på feminine måter. Likevel dukker denne typer bilder opp igjen og igjen. Stilen har fått navnet Dudeoir - som et motstykke til boudoir med avkledde kvinner.

Senere fulgte en fotoserie i samme stil fra den kanadiske fotografen. Denne gangen med landbrukstema, og igjen ble bildene delt på kryss og tvers.

Masika May har samlet en rekke av bildene i en dudeoir foto-kalender, hvor overskuddet går til forskning på sklerose i Canada. En sykdom mannen hennes lider av.

Den sexy tømmerhoggeren

Et annet kalenderprosjekt, som også fikk voldsom eksponering i sosiale medier, er "The Whimsical Woodsman" av Chronicker Photography fra Arizona, USA.

Her dro fotografen ut i skogen med en lettkledd tømmerhogger og fikk tatt disse fantastiske bildene.

Noen vil kanskje tenke "bare i USA" - og det er nok heller ikke helt feil. Men trender fra USA har en tendens å spre seg til resten av verden...

Reklamebransjen er med

Dudeoir-tendensen har også truffet reklamebransjen, og det virker som et godt trekk.

Det tyske bryggeriet Bergedorfer Bier fikk i det minste mye omtale med en reklamekampanje. I den brukte de mannlige modeller som presenterte ølmagene sine på samme måte som gravide kvinner viser fram magen.

Samme tanke fikk Reddit-brukeren DruishPrincess69 da hans gravide kjæreste ikke ville stille opp til gravidfotografering. Så da gjorde han det bare selv.


Kopierer kjendis-bilder

En litt annen versjon av sjangeren går ut på å kopiere kjente menneskers bilder med ekstra maskulin vinkling - og et glimt i øyet.

Hos de australske designerne, Bondi Hipsters, er dette blant annet gått ut over Justin Bieber og Miranda Kerr.

Dessuten har Buzzfeed laget denne interessante videoen, hvor de ba helt vanlige menn om å stille opp på en rekke "kopier" av kjendisbilder. Én ting var å håndtere poseringene og make-upen, men den etterfølgende (og til tider voldsomme) redigeringen av bildene kom overraskende på modellene.

Av gode grunner kan vi ikke si om dudeoir er kommet for å bli. Men mye tyder på at man når langt i sosiale medier hvis man knipser en mann i kvinneklær.

Kanskje du er interessert i...