Norsk fotograf kåret til årets fotograf i London

Norske Andrea Gjestvang ble i går kveld kåret til «Årets Fotograf» eller «L’lris d’Or» under prestisjetunge Sony World Photography Awards. Etter å ha slått over 122 000 bidrag fra 170 land, kunne hun hente prisen samt en pengepremie på 25 000 dollar og Sony-utstyr i London.

26. april 2013

Det var et enstemmig dommerpanel som stemte frem Gjestvangs rørende portrettserie av barn og ungdom som overlevde terroren som utspant seg på Utøya 22. juli 2011. Under tittelen «En dag i historien» foreviger bildeserien unge overlevende med en utrolig sensitivitet og ærlighet, og er et varig bevis på besluttsomheten til de unge menneskene i møtet med denne ufattelige tragedien.

Gjestvangs serie vant i kategorien «Mennesker» i Sony World Photography Awards konkurranse for profesjonelle fotografer, og ble valgt som den overordnede vinneren av de 15 profesjonelle kategoriene av juryen.

På noen få år har Andrea Gjestvang etablert seg som en av verdens mest spennende unge fotografer. Hennes arbeidwe har blitt publisert i magasiner som Newsweek, M Le Monde, Stern og D Republica, og har vært utstilt over hele verden. Nylig mottok hun den prestisjetunge prisen for «Årets Bilde 2012» av Pressefotografenes klubb i Norge for sitt portrett av Utøya-overlevende Ylva Helen Schwenke. Bildeserien «En dag i historien» ble gitt ut som bok i Norge i 2012.

Kanskje du er interessert i...