Verdenskjent fotograf er død

Fotografen, som blant annet har tatt bilder for National Geographic, døde onsdag etter en ulykke under dykking i Norge.

29. mai 2015

Den amerikanske fotografen Cotton Coulson døde onsdag kveld på et sykehus i Tromsø etter en ulykke under dykking, skriver nationalgeographic.com. Ulykken skjedde i forbindelse med et cruise med skipet National Geographic Explorer. Cotton Coulson ble 60 år.

Cotton Coulson begynte sin karriere i National Geographic som 21-åring, og senere arbeidet han blant annet for The Baltimore Sun og U.S. News & World Report. Han har laget over 40 artikler for National Geographic og National Geographic Traveler.

Han er, sammen med sin kone, den danske fotografen Sisse Brimberg, kjent for et kunstnerisk syn på fotojournalistikken. Paret har de siste årene vært eksperter på ekspedisjoner med National Geographic, hvor de har arrangert fototurer og hjulpet turister med å få bedre bilder, og sammen har de firmaet KEENPRESS, som har laget bilder og filmer om miljø, natur og livsstil.

Ulykken skjedde søndag den 24. mai i forbindelse med en ekspedisjon med 150 passasjerer til Norges fjorder og til Svalbard. Under et dykk hvor Coulson og hans dykkerpartner overførte video til passasjerene ombord på skipet, ble fotografen dårlig og mistet bevisstheten.

I Digital FOTO nr. 7/2015 presenterte vi et stort intervju med Cotton Coulson og Sisse Brimberg.

Kanskje du er interessert i...