Slik får du fantastiske farger og perfekt lys i bildene dine

Lys og farger er to viktige elementer i et godt bilde, men begge kan være vanskelig å beherske. Vi hjelper deg med å finne det helt rette lysinnfallet og trekke frem fargene i motivene dine.

10. desember 2014

Snarveien til det perfekte blinkskuddet kan gjerne ligge i å fange et flott lysinnfall eller et motivs fantastiske farger. Vi hjelper deg med å få orden på begge deler med massevis av gode tips og triks. Under finner du guider som hjelper deg med å treffe den helt korrekte lysbalansen, få flottere farger i bildene og ta knivskarpe bilder selv i dårlig lys.

Orden på lyset med bracketing

Når du ikke kan stole på kameraets lysmåler, sørger funksjonen bracketing for at du alltid treffer blink. Den tar nemlig flere eksponeringer av samme motiv.

Les mer

Bilder uten fargefeil

Ved hjelp av en speiltele kan man oppnå bilder uten fargefeil.

Les mer

Få den helt rette lysbalansen

Når eksponeringen skal være helt perfekt, kan du ikke stole på kameraskjermen. Ved hjelp av histogrammet er du sikker på at du alltid får den perfekte belysningen.

Les mer

Raw-skolen del 6: Hvitbalanse

Har du fotografert i raw, kan du i Elements, Lightroom og Photoshop justere hvitbalansen helt på plass, så fargene blir perfekte. Her kan du se hvordan du gjør det.

Les mer

Flottere farger i raw-bilder

Raw-filer gir langt bedre muligheter for justeringer enn jpeg, og fargene kan justeres på plass med stor presisjon. Her kan du se hvordan du gjør i Elements, Photoshop og Lightroom.

Les mer

Kameraskolen: Eksponeringskompensasjon

Denne gangen ser vi på et viktig redskap som lynraskt kan hjelpe deg med å få den helt riktig eksponering. Lysmåleren er nemlig ikke alltid til å stole på.

Les mer

Kameraskolen: Bildestil

Med funksjonen Picture Style eller Picture Control kan du svært presist velge hvordan kameraet skal håndtere lys, kontrast og farger når bildet skal lagres, og du kan bruke forskjellige innstillinger alt etter motivtypen.

Les mer

Kanskje du er interessert i...