Bilde fra undersøkelsen fra National Press Photographers Association

Gode bilder huskes

Hvis bildene dine skal huskes, så ta bilder som en profesjonell. Det viser en amerikansk undersøkelse. Samtidig minner vi om om at du raskt lærer mye mer om bilder ved å lese Digital Foto.

28. januar 2015

Den amerikanske pressefotograforganisasjonen, National Press Photographers Association, har gjort en undersøkelse der man lot et tilfeldig publikum se på 200 bilder, hvor halvparten var tatt av profesjonelle. Publikum skulle så vurdere hvilke som var tatt av en profesjonell, og hvilke som var tatt av amatører.

Ikke overraskende kunne testpanelet peke ut de profesjonelle bildene i 90 prosent av tilfellene, men undersøkelsen viste også at de profesjonelle bildene ville bli sett på i lengre tid og hadde 50 prosent større sannsynlighet for å bli delt med andre.

Testpanelet ble deretter intervjuet om hvilke bilder de kunne huske. De 20 mest huskede bildene var tatt av profesjonelle.

I samme åndedrag minner vi om at man i Digital Foto raskt får løftet nivået sitt, og lærer ikke bare mer om komposisjon og fototeknikk, men også blir inspirert av andre entusiastiske, som profesjonelle fotografer.

Husk at du kan sende inn dine beste blinkskudd til galleriet vårt her: https://digital-foto.no/vinn/fotokonkurranser/manedens-fotokonkurranse-0\. De beste bildene blir trykket i bladet.

Les mer om undersøkelsen her: https://nppa.org/news/eyetracking-photojournalism-new-research-explores-what-makes-photograph-memorable-shareable-and

Kanskje du er interessert i...