Veien til heftige bilder: Fiskeøye

Det ultimate vidvinkelbildet får du med et spesielt objektiv som dekker en bildevinkel på 180 grader. Det er perfekt til å lage morsomme og annerledes bilder, uansett om du for eksempel fotograferer arkitektur, landskaper eller portretter.

12. mai 2014

Mange landskaps og arkitekturfotografer bruker ekstreme vidvinkler for å fange det store perspektivet. Men det kan faktisk både være morsommere og mer utfordrende å gå hele veien og bruke fiskeøye i stedet. Resultatet er noen helt fantastisk flotte og effektfulle bilder som klarer å suge betrakteren inn. Den ekstreme bildevinkelen på 180 grader betyr at du får med alt i bildet som er foran deg – også det du bare kan ane i øyekroken. Bildevinkelen fører til at det bildet som treffer sensoren er voldsomt fortegnet, men det er akkurat det som gjør fiskeøyeobjektiver så morsomme å arbeide med.

Her forklarer vi hva de forskjellige fiskeøyetypene kan, og vi gir deg gode råd til fotograferingen. Du får også en oversikt over alle fiskeøyeobjektivene på markedet.

Kanskje du er interessert i...