Skarpe skudd med tele

De store brennviddene gjør det mulig å ta annerledes bilder av både landskap, dyr, arkitektur og action. De nye bilde-stabiliseringssystemene gir spennende muligheter.

9. mai 2014

Fotografering med store teler åpner en ny verden for oss. Teleobjektiver er perfekte dersom du vil helt inn på fjerne motiver, men det er mange flere muligheter. Disse objektivene innehar nemlig egenskaper som betyr at du kan få med deg helt andre bilder hjem, enn med andre brennvidder.

Det finnes allround zoomobjektiver, som når rundt 200 mm, og allerede her er mulighetene innlysende. Kameraer med APS-C-sensor har normalt en forlengelsesfaktor rundt 1,5x, så her blir de 200 mm til 300 mm. Perspektivet er likevel fortsatt det samme.

Med enda større brennvidder, som 500 mm kan du virkelig utfordre deg selv. Fra en bildevinkel på 107 grader med et 16 mm-objektiv, til de fem gradene en tele på 500 mm byr på, er det en ekstrem og inspirerende forskjell. Til og med de lange objektivene er gode til landskap, arkitektur, portretter og action.

Kanskje du er interessert i...