Gjør det selv-kamerautstyr

Det er ingen sak å bruke mye penger på duppeditter man kan ha i kameravesken – men du kan også fikse det selv.

© Digital FOTO

3 raske gjør det selv-tips for fotovesken

Det er helt uproblematisk å blakke seg på fotoutstyr og smarte dingser, men noen av disse tingene kan du faktisk fikse selv – og det med et budsjett på rundt null kroner. Her får du tre kjappe triks.

24. april 2017 av NM

Det finnes ingen billige snarveier for å skaffe seg det mest avanserte utstyret i fotovesken, men det er enkelt og billig å selv fikse noen små snarveier som kommer til nytte på fototuren.

1. Gjenbruk av den analoge filmkapselen

Hvis du har noen gamle filmkapsler liggende i skuffen, fungerer de utmerket som holdere for SD-kortene dine. 

Her har vi brukt litt skum til å modifisere dybden på kapselen, og dermed blir kortene liggende helt fast. Hver kapsel rommer enkelt 5–10 kort og beskytter dem mot støv og fukt.

En filmkapsel fungerer fint som holder for sd-kort

Du kan i prinsippet klare deg fint uten skummet, men det er best at kortene ikke rister rundt så mye i kapselen.

© Digital FOTO
En filmkapsel fra en analog film fungerer fint som holder for sd-kortene dine.

Slik blir resultatet. En enkel, rask og ikke minst effektiv løsning. 

© Digital FOTO

2. Hold orden på batteriene

Med fargede strikker blir det enkelt og billig å holde orden på hvilke av batteriene som er flate eller fulladet. 

Vi foreslår at du bruker såkalte Loom Bands, også kjent som Rainbow Loom. Det er små fargerike strikker som egentlig er ment å være leker for barn, men fungerer også perfekt for å markere batterier. 

Du kan f.eks. markere batteriene med strøm med grønne strikker og de brukte med røde. 

Du får noen hundre strikker for cirka 40 kroner i noen supermarkeder og flere hobbybutikker. Dette trikset fungerer selvfølgelig også for f.eks. AA-batterier, slik at du alltid har strøm til den eksterne blitsen din. 

Marker batteriene med strikker

Loom Bands har den perfekte størrelse for å sitte rundt batteriene – og med det store fargeutvalget er det enkelt å markere. 

Her bruker vi grønn for batterier med strøm og rød for de uten. 

© Digital FOTO

3. Ta med plastposer

Hvis du fotograferer ute, og særlig så langt borte at du kan bli overrasket av f.eks. regnvær, er det fint å ha med et par plastposer. 

Man kan bruke en pose som alt fra et kjapt regntrekk til kameraet til vanntett oppbevaring av alt fra batterier til tørre sokker på turen. 

Kjøp eventuelt poser du kan lukke, såkalte zipperbags, hvis du vil være helt sikker på at utstyret ligger tørt og trygt. 

Les også: 6 gaffatapede kameratips

I bladet Digital FOTO 7/2017 får du ytterligere 10 gode gjør det selv-triks som hjelper deg med å bli mer kreativ og effektiv, uten at det koster deg en formue. 

Tegn et abonnement på Digital FOTO, og få umiddelbar tilgang til bladet på smarttelefonen eller nettbrettet med Wype-appen. Her får du også tilgang til de fem nyeste utgavene av Digital FOTO.

Redaksjonen anbefaler:
100 tips og kurs for bildebehandling

Har du full kontroll på hvordan du gjør fargene flottere og detaljene skarpere når du redigerer bildene dine? Hvis ikke er det kanskje nå du skal lære deg det. Digital FOTO har nettopp gitt ut et en ny bok med 100 tips og kurs for Photoshop, Lightroom og Elements.

Boken er skrevet slik at det er noe for alle nivåer. Dermed får du glede av den uansett om du er nybegynner eller allerede fotograferer i råformat og redigerer alle bildene dine.

Med boken i hånden kan du enkelt løfte bildene dine til helt nye høyder takket være de grundige trinn for trinn-veiledningene, hvor vi guider deg gjennom de forskjellige funksjonene, justeringsmulighetene og effektene.

Akkurat nå kan du få boken 100 Tips og kurs med to numre av Digital FOTO for bare 49 kroner + porto. Til sammen 98 kroner. Les mer om boken her.

Kanskje du er interessert i...