Ekstern harddisk for sikkerhetskopiering

Med en ekstern harddisk fikser du en del av sikkerhetskopieringen, men det må litt mer til.

© Shutterstock

Backup av bilder på den sikre måten

Vil du sikre bildene dine mot alle farer, kan du ikke nøye deg med bare én sikkerhetskopi. Her kan du se hvordan du sikkerhetskopierer bildene og videoene dine på en trygg måte.

4. mars 2018 av Kristoffer Engbo

Alle vet at man må ta sikkerhetskopier, men det er ikke alltid det blir gjort likevel. Men det finnes nesten ingen gode grunner til å utsette det, for det er verken dyrt eller vanskelig.

Det er bare viktig at du sørger for å sikkerhetskopiere riktig. Du må nemlig ha minst to sikkerhetskopier bildene dine i tillegg til de opprinnelige filene på datamaskinen din.

Den ene kopien lagrer du på en ekstern harddisk. Her sørger du for ta backup jevnlig slik at også nye filer på datamaskinen blir sikkerhetskopiert. I dag kan du få en ekstern harddisk med stor kapasitet for under tusenlappen.

Vil du ha det helt enkelt, kopierer du bare mappen med bilder fra datamaskinen til den eksterne harddisken ved å dra mappen over på ikonet for den eksterne harddisken i Denne PC-en eller på skrivebordet.

Ha alltid en ekstra sikkerhetskopi utenfor hjemmet

Den andre kopien lagrer du et annet sted enn hjemme. Dermed er ikke filene i fare hvis hjemmet ditt blir utsatt for for eksempel innbrudd eller brann. 

Du kan lagre filene på en annen ekstern harddisk som du for eksempel oppbevarer på jobben eller hos en bekjent, men du må huske å jevnlig ta den med hjem og overføre nye filer.

Kanskje du er interessert i...