Overfør bilder trådløst via minnekort

De nye minnekortene, med innebygd nettverk kan straks overføre bilder trådløst til nettbrett, mobiltelefon eller datamaskin. Det gjør det lett å dele på sosiale medier.

25. september 2014

N ikon D2H var det første kameraet som kunne tilby en trådløs overføring. Det var i 2003 og foregikk via modulen WT-1, som en festet i bunnen av kameraet.

I dag kan trådløse overføringer foregå via minnekort, og da de har sitt eget trådløse nettverk, gir det et hav av muligheter. Det smarte er at kortene virker alle steder, selv hvis du befinner deg et sted uten tilgang til et trådløst nettverk. De danner selv en internett-tilkobling, som telefonen, datamaskinen eller nettbrettet kan finne i listen over tilgjengelige nettverk. Deretter er det bare å velge nettverket, koble det til kameraet så du kan se bildene på datamaskinen, nettbrettet eller smarttelefonen din.

For å overføre bilder til mobiltelefonen din kan du enten bruke en app eller bruke internett. Noen kort gir deg flere muligheter, som f.eks. modellen Eyefi Pro X2, som byr på et program som gjør det mulig å overføre og lagre store raw-filer.

Kanskje du er interessert i...