Sikker backup på ferien

Sommerferiebildene må ikke gå tapt på reisen, så her får du gode råd til sikkerhetskopiering og vi har valgt ut tre smarte produkter som gir deg trygghet på turen.

27. juni 2013

Har man bare ett stort minnekort i kameraet på ferien og knipser løs på det underveis, risikerer man at alle bildene forsvinner hvis kortet feiler eller kameraet blir stjålet. Derfor er det viktig å ta backup underveis.

En mulighet er å ta med en bærbar datamaskin som du fortløpende legger nye bilder over på. Dermed kan du også bildebehandle litt underveis, sortere og rydde i bildene samt skrive søkeord med mer i dem, mens motivene står friskt i minne. Datamaskinen fyller godt opp i bagasjen, så det kan være greit å slippe å ta den med. Backup på datamaskinen er heller ikke helt trygt, da den kan bli utsatt for blant annet tyveri. Derfor bør du definitivt ta en ekstra backup, spesielt hvis du sletter bildene på minnekortet hver dag for å få plass til nye bilder.

Her har vi samlet tre løsninger du kan bruke til backup av bildene dine.Hvilken du skal velge avhenger av hvor mye du vil dra med deg, hvilket utstyr du har, samt forholdene der hvor du skal ta bilder.

Kanskje du er interessert i...