Utrolig billig backup

Microsoft tilbyr nå ubegrenset lagringsplass på skytjenesten OneDrive for bare 549 kroner i året, og det følger med mer.

28. oktober 2014

Det er en priskrig på lagringsplass på internett, og nå slår Microsoft alle konkurrentene. Med et abonnement på Office får man nemlig ubegrenset plass i tjenesten OneDrive. Det billigste abonnementet heter Office 365 Personal og koster 549 kroner i året.

Man får altså ikke bare ubegrenset lagringsplass, men også programmer som Word, Excel, Outlook og PowerPoint med i prisen. OneDrive virker ikke bare som backup, men gir deg også tilgang til alle filer via apper til smarttelefoner og nettbrett, og man kan komme til filene via OneDrives hjemmeside.

I Windows 8 har man en egen OneDrive-mappe, og alle de filene man lagrer her blir synkroniset med tjenesten. OneDrive støtter ikke bare jpeg-filer, men også en lang rekke raw-filer, så man kan se miniatyrer av dem i apper, og når man besøker hjemmesiden.

Det nye tiltaket legger press på konkurrenter som Google, hvor man ikke kan få ubegrenset plass. Hos Google Drive koster en terabyte 75 kroner om måneden, svarende til 900 kroner i året.

I løpet av de neste par månedene rulles den ekstra lagringsplassen ut til nye og eksisterende brukere av Office.

Kanskje du er interessert i...