Brukervennlig blits

Ny blits fra Nikon er fleksibel, kompakt og lett å betjene.

9. august 2013

Nikon har introdusert den nye, brukervennlige blitsen SB-300, som skulle være både kompakt, lett og fleksibel. Blitsen er kompatibel med produsentens system- og COOLPIX-kameraer, og den er utrustet med en tilbehørssko som gjør det mulig å endre belysningen på bildene ved justering av blitsen. Med et ledetall på 18 kan brukeren lyse opp motiver selv i svakt lys og hjelpe med å belyse små detaljer, bløtgjøre skyggefulle områder og kompensere for kraftig motlys.

Blitshodet kan vippes opp til 120 grader, så man kan fotografere fra annerledes vinkeler. Man unngår flate bilder ved å reflektere lyset fra blitsen i taket eller på veggen, eller vipper hodet opp for å gjengi motivet i et bløtt lys for å oppnå vellykkede innendørsportretter.

Blitsen støtter Nikons i-TTL blitsstyring, så man kan aktivere langtidssynkronisering, fjerne røde øyne og andre blitsfunksjoner fra kamerahuset for å skape en naturlig belysning. SB-300 bruker to AAA-batterier og leveres med et mykt etui. Prisen er 1295 kroner.

Kanskje du er interessert i...