Canon Speedlite 470EX-AI

Canon Speedlite 470EX-AI er banebrytende med en ny intelligent funksjon.

© Canon

Intelligent Canon blits gir deg optimalt lys

Med Speedlite 470EX-AI har Canon introdusert en helt ny måte å bruke blits på. Ved hjelp av en intelligent funksjon hjelper nemlig blitsen deg med optimal lyslegging.

Tiden da en blits bare var en lyskilde som sendte ut et lysglimt i det øyeblikket utløserknappen ble trykket ned, er for lengst over. 

Vi har vennet oss til TTL-lysmåling, automatisk zoom og avanserte funksjoner som hjelper oss med å få et godt lys på motivet.

De fleste av blitsmodellene på markedet er utstyrt med et blitshode som kan vippes og vris for å gi deg et indirekte lys som faller penere på modellen. Mange blitsmodeller har også innebygde reflektorer og medfølgende diffusere. 

Likevel stiller det fortsatt krav til om fotografen stiller inn blitsen riktig.

Canon Speedlite 470EX-AI snur og vipper seg automatisk

Med Canon Speedlite 470EX-AI blir alt mye enklere. Blitsen har et motorisert blitshode som vrir og vipper seg automatisk. 

Mens blitsen fyrer av små lysglimt og analyserer lysforholdene, snur den seg til den optimale posisjonen og velger for eksempel å vinkle blitshodet til et perfekt indirekte lyset for portrettet. 

Det er veldig smart og noe vi ikke har sett før.

Canon Speedlite 470EX-AI

Når du snur kameraet fra breddeformat til høydeformat, utfører blitsen en ny beregning og snur igjen blitshodet til den optimale posisjonen.

© Canon

Selv når du snur kameraet fra breddeformat til høydeformat, justerer blitsen seg automatisk på plass etter forholdene. Vi har allerede fått tak i blitsen og er godt i gang med å teste den grundig. 

I tgangspunktet synes vi det er herlig med nytenkning på dette området. 

Du kan snart lese anmeldelsen vår av Canon Speedlite 470EX-AI i bladet eller i Utstyrsguiden.

> Les alt om blits her

God lysstyrke i Canon Speedlite 470EX-AI

Blitsen har et ledetall på 47, så den vil holde fint i de fleste situasjoner. 

Zoomhodet kan tilpasse seg til bennvidder mellom 24 og 105 mm. 

Speedlite 470EX-AI har et stort display som gir deg god oversikt over alle innstillingene.

Blitsen kan utløses trådløst

Canon Speedlite 470EX-AI kan utløses trådløst på en avstand på opptil ti meter med EOS-kameraer som har innebygd Speedlite Transmitter. 

Det følger med veske, bouncer og et ministativ. Prisen er 4999 kroner. Les mer om blitsen her

Tegn et abonnement på Digital FOTO og få boken vår om Photoshop vår med 142 sider med tips og triks samt 2 utgaver av bladet rett i postkassen for bare 49 kroner. Les mer her.

Kanskje du er interessert i...